Šport > Moto športi
12 ogledov

Ekipe ne bo menjal niti Massa

Felipe Massa bo za Ferrarija dirkal še dve leti. Za zdaj ima 11 zmag. (Foto: Reu Žurnal24 main
Po Marku Webbru je s svojim sedanjim moštvom podaljšal še Felipe Massa in tako v sezoni 2011 v četverici velikih ekip ne bo niti ene menjave. Vettel in/ali Kubica tako za rdeče ostajata le sanje.
Z nami je Felipe odrasel kot človek in kot dirkač. V ekipi smo želeli obdržati dirkača, ki sta pravi par, ki imata talent, sta hitra in znata sodelovati v dobro moštva.
Stefano Domenicali

Pred letošnjo sezono formule 1 je več dirkačev zamenjalo moštvo: Fernando Alonso je prišel k Ferrariju, Jenson Button k McLarnu, Nico Rosberg in Michael Schumacher v ekipo Mercedesa, Robert Kubica k Renaultu … Po letošnji sezoni pa v četverici največjih moštev ne bo niti ene menjave. To je zdaj dokončno, saj je to sredo pogodbo s Ferrarijem podaljšal še Felipe Massa (v začetku tedna pa z Red Bullom Mark Webber). Za Brazilca bo sezona 2011 že njegova 10. pri poskočnem konjiču.

"Res sem vesel, da sem dobil priložnost dirkanja za Ferrari še za dve sezoni," je ob podpisu pogodbe dejal Massa. "Vso svojo kariero že dirkam z dirkalnikom, ki ga poganja motor iz Maranella, in tako je zame velika čast, da bom še naprej delal z ekipo, ki mi je druga družina." Na dosedanjih 69 dirkah za Ferrari je Massa dobil 11 dirk in bil še 19-krat na zmagovalnem odru.

Dirkači petih najuspešnejših moštev te sezone za sezono 2010:

McLaren Mercedes: Jenson Button in Lewis Hamilton (oba podpisano)
Red Bull Renault: Sebastian Vettel in Mark Webber (oba podpisano)
Ferrari: Fernando Alonso in Felipe Massa (oba podpisano)
Mercedes: Nico Rosberg in Michael Schumacher (oba podpisano)
Renault: Robert Kubica (zagotovljeno), ?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.