Šport > Moto športi
17 ogledov

F1 je letos "absolutno fantastična"

Sezona je fantastična, Vettel pa brilijanten, zatrjuje Nigel Mansell. (Foto: Reu Žurnal24 main
"Absolutno fantastična." To so besede Nigela Mansella o letošnji sezoni formule 1. "Vettel naslov prvaka brani brilijantno. Odpeljal je nekaj fantastičnih dirk," pove svetovni prvak iz sezone 1992.
Mansell deli mnenje Johnnyja Herberta, da je bolje, da se Michael Schumacher po sezoni poslovi, če ne bo več prišel med najboljše.
"Vsi pričakujemo, da bo letos boljši. Sem in tja so trenutki, ko je res, potem pa se mu nekaj zgodi in vse gre narobe. Če se do konca sezona rezultati ne bodo izboljšali, bi moral razmisliti o koncu."

Na odprtju novih boksov (t. i. Winga oziroma Krila) na dirkališču v Silverstonu je bil tudi svetovni prvak iz sezone 1992, Nigel Mansell. To je bila priložnost, da se ga povpraša, kako se mu dopade letošnja sezona formule 1. "Absolutno fantastična," se je glasil njegov odgovor. Le kako bi bil drugačen, ko pa je bilo toliko prehitevanj in toliko različnih dirkačev in ekip v prvi deseterici. Se pa strinja, da bodo nova pravila (Kers, DRS) končno sodbo lahko dobila po dirki v Barceloni (sledi ta konec tedna), ki je steza, ki jo moštva najbolje poznajo in njej prilagajajo svoje dirkalnike.

"Mislim, da se je Red Bull izstrelil iz startne rampe. Vettel naslov prvaka brani brilijantno. Odpeljal je nekaj fantastičnih dirk," o zmagovalcu treh od dosedanjih štirih VN, Sebastianu Vettlu, pove Mansell. "Hamilton je opravil svoj posel s tisto zmago odlično, a McLaren še nima prave forme. A sezona je še mlada. Vemo, da se lahko še vse obrne na glavo. Ferrari vsako leto začne počasi, a verjamem, da se bodo pobrali. Nadaljevanje sezone bo dirka z razvojem."

"Silverstone, vsaj upam, bo najpomembnejše dirkališče naslednjih 10 let. Z novimi objekti se je naredil velik korak naprej," o prenovljenem Silverstonu, rojstnem kraju britanskega dirkanja, pove Mansell.

Že res, da je sezona zanimiva, a lahko bi bila v prid premočnega Vettla odločena že do avgusta. "Sebastian svoj posel opravlja mnogo bolje kot drugi dirkači. Je konstanten, je pravi prvak. In je v pravem dirkalniku, ki mu omogoča branjenje naslova. Ima še boljši dirkalnik kot lani. Zdaj je na drugih ekipah, da pridejo na isto raven. Prepričan sem, da jim bo uspelo in bomo imeli še bolj fantastične dirke. Lewis, Button in Alonso se lahko poberejo. Mislim pa, da bomo imeli tudi nekaj presenetljivih zmagovalcev," zaključi Mansell.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.