Šport > Moto športi
20 ogledov

F1 posredno v last Ferrarija?

Bernie Ecclestone (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Formula 1 večni in nedotakljivi imperij Bernieja Ecclestona? Morda ne več dolgo, saj se družbi News Corp in Exor, kjer ima večinski delež družina Agnelli (solastnica Fiata), zanimata za njen prevzem.

Italijanska investicijska družba Exor in medijska družba News Corp preverjata morebitni prevzem formule 1, danes poroča nemška tiskovna agencija dpa. Podjetji sta svoje zanimanje za najmočnejše avtomobilistično tekmovanje potrdili v torek zvečer, a dodali, da gre šele za prve korake.

Exor, kjer ima večinski delež družina Agnelli, in medijska skupina Ruperta Murdocha preverjata tudi možnost ustanovitve konzorcija. Ta naj bi oblikoval načrt razvoja serije formule 1. Trenutno je formula 1 v lasti kapitalske družbe CVC, ki jo vodi Bernie Ecclestone. Tudi pri CVC so potrdili zanimanje Exorja in News Corpa. Bernie je že pred dnevi zavrnil možnost prodaje.

Agnelliji so 30-odstotni lastniki koncerna Fiat in 60-odstotni nogometnega kluba Juventus. Prek Fiata je družina Agnelli povezana tudi s Ferrarijem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.