Šport > Moto športi
25 ogledov

Faggioli napovedal zmago v Ilirski

Ilirska Bistrica Simone Faggioli
1/20
Uroš Modlic
Italijan Simone Faggioli (osella FA30) je na obeh sobotnih prostih treningih v Ilirski Bistrici postavil najhitrejši čas in potrdil vlogo prvega favorita. V nedeljo mu bo težko odvzeti zmago.

Simone Faggioli je s svojim dirkalnikom osella FA30 postavil najhitrejši čas 2:04,70 in bil za 2,38 sekunde hitrejši od rojaka Fausta Bormolinija. Tretji čas na progi od Ilirske Bistrice do Šembij je postavil Jaroslav Krajči, ki je progo prepeljal 3,14 sekunde počasneje od Faggiolija. Med Slovenci je bil že po tradicji najhitrejši Vladimir Stankovič, z 2:15,72 je postavil deseti najhitrejši čas.

V kategoriji I evropskega prvenstva je Aleš Prek z mitsubishijem lancerjem EVO9 postavil drugi najhitrejši čas. Za potrditev naslova evropskega prvaka bo drugo mesto na nedeljski dirki (prva tekmovalna vožnja se začne ob 10. uri) Vrhničanu povsem zadoščalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.