Šport > Moto športi
12 ogledov

Fernando in Nelsinho v Renaultu

Alonso bo znova nazdravljal z Renaultom. Žurnal24 main
Fernando Alonso se vrača v Renault, v veliko ekipo, ki se bori za pomembne cilje. Šef Renaulta Flavio Briatore je obenem sporočil še ime drugega voznika, to bo Nelson Piquet Junior.

Na osebni spletni strani je Fernando Alonso potrdil vrnitev k Renaultu: "To je velika ekipa, ki se bori za pomembne cilje. To je ekipa, ki pozna pot do uspeha! Vesel sem vrnitve vanjo. Čas je za novo poglavje z Renaultom." Kmalu potem, ko je novico oznanil Alonso je pred javnost stopil še šef moštva Renault Flavio Briatore in potrdil Fernandove besede ter obenem objavil ime drugega voznika. To bo Brazilec Nelson Piquet Junior, sin slovitega Nelsona Piqueta. "Fernando in Nelsinho bosta tvorila eno od najatraktivnejših dirkaških parov v sezoni 2008," je dejal Briatore. Testni voznik bo postal mladi Francoz Romain Grosean. Renault bo novi bolid predstavil 31. januarja.

 

Renault v sezoni 2008

1. voznik: Fernando Alonso (prvak F1 2005, 2006, 19 zmag), 2. voznik: Nelson Piquet Jr (podprvak GP2 2006), testni voznik: Romain Grosean

Angleški mediji so v ponedeljkovih izdajah pisali, da bo Alonso prejel 100 milijonov dolarjev za triletno pogodbo, kasneje je španski časnik El Mudo zapisal, da jih bo prejel 35 milijonov. Spet drugi ugobajo o 51 milijonov težki pogodbi. Po neuradnih podatkih naj bi Španec podpisal enoletno pogodbo, obstaja pa tudi informacija o podpisu dvo ali triletne pogodbe z možnostjo predčasne prekinitve. Uradnega podatka o dolžini pogodbe in znesku le te ni. Brez službe sta tako ostala Italijan Giancarlo Fisichella in Finec Heikki Kovalainen . Slednji je eden od kandidatov za prosti sedež v McLaren Mercedesu .

Briatorejeve želja po vrnitvi Alonsa je bila tako uslišana: "Njegove kvalitete voznika in vodje moštva so dobro znane. Se že veselimo novega sodelovanja." O novem dirkaču ekipe, dosedanjem testnem vozniku Nelsonu Piquetu, pa pravi: "Nelsinho je eden najbolj obetajočih talentov v motošportu. Po uspehu v seriji GP2 se je letos učil kot testni voznik in je zdaj pripravljen z naslednjo stopnjo." "Navdušen sem, da bom spet delal z izjemnim moštvom in prepričan, da se lahko vrnemo v osprednje," je v uradni Renaultovi izjavi zapisal Fernando: "Renault je imel težavno sezono 2007, a verjamem, da lahko za sezono 2008 naredijo hiter in konkurenčen dirkalnik."

Flavio Briatore in Fernando Alonso - znova zmagoviti Renaultov dvojec?. © AFP

 


Povzememo še nekaj ostalih vprašanj in odgovorov iz prvega intervjuja po objavi vrnitve v francosko moštvo. Kako ste se počutili v zadnjih tednih, ko ste sprejemali odločitev?
Po pravici, prve tri teden v novembru sem bil na počitnicah in sem formulo 1 povsem odmislil. Odločanje o izbiri ekipe mi ni vzelo več kot teden dni, ker smo z ljudmi, ki so mi blizu vedeli kaj si želimo.

Se zavedate koliko medijske pozornosti ste pritegnili?
Niti ne, saj sem bil na počitnicah. A takoj ko sem se začel ozirati po moštvih, so po časopisih in po spletu pisali, da smo že v kontaktih z moštvi. Govorilo se je o enoletni pogodbi, pa o triletni, pa o tem, da se za eno leto poslavljam. Sam sem se prav zabaval, ko sem bral jutranje časopise.

Kakšno oceno bi podali na svojo zadnjo sezono z McLarnom?
Težko je oceniti sezono z oceno v obliki številke. Gotovo je bilo leto dobro zame, ne glede nato kaj si ljudje mislijo. Ne želim, da pozabite, da sem imel še 20 krogov pred ciljno zastavo v Braziliji možnosti za osvojitev naslova prvaka. A potem je Kimi prehitel Masso in je postal prvak. Pred sezono bi takoj podpisal za sezono v kateri bi se za titulo boril do zadnje dirke.

Kaj se bo zgodilo naslednjo sezono?
To vprašanje si postavljamo vsi, a odgovora ne poznamo. Ferrari bo vedno favorit. Ekipe, ki so imele Bridgestoneove pnevmatike se bodo počasi pobrale. Morda bo Renault med najboljšimi moštvi že to sezono. Zdaj je nas cilj, da smo konkurenčni že na testiranjih v januarju in februarju in se v sezoni 2008 prebijemo na zmagovalni oder. V minuli sezoni je ekipa že dovolj pretrpela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.