Šport > Moto športi
20 ogledov

Ferrari bo novega "konjiča" predstavil februarja

fernando alonso ferrari nemčija 2011 EPA
Moštvo formule 1 Ferrari, ki v letošnji sezoni ni najbolj navdušilo v svetovnem prvenstvu in končalo na tretjem mestu za Red Bullom in McLarnom, je sporočilo, da bo dirkalnik za sezono 2012 predstavilo februarja.

V ekipi iz Maranella upajo, da se bo nova "rdeča lepotica" odrezala bolje kot letošnja izvedba, s katero so v SP dosegli le eno zmago. Za edino zmago v sezoni 2011 je poskrbel Fernando Alonso na dirki v Veliki Britaniji, skupno je Španec končal na četrtem mestu, njegov sotekmovalec Brazilec Felipe Massa pa na šestem v SP.

Ferrarijeve načrte za sezono 2012 je na tradicionalni božični zabavi na sedežu tovarne v Maranellu razkril predsednik Luca di Montezemolo. "Letos smo pokazali, kako znamo izgubljati. Bilo je dovolj, čas je, da spet začnemo zmagovati. Novi dirkalnik bo zelo inovativen, kar se bo videlo v vsakem najmanjšem delu," je bil optimističen in obenem skrivnosten Montezemolo.

Pri Ferrariju so že septembra, ko je bilo jasno, da sezone 2011 ne morejo več rešiti, vse moči usmerili v izdelavo novega dirkalnika. Ta naj bi po pričakovanjih prvič zapeljal na stezo v začetku februarja, 6. februarja pa bodo z njim opravili prva testiranja v Jerezu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.