Šport > Moto športi
15 ogledov

Ferrari: Dyer odletel, Domenicali ostaja

Stefano Domenicali ostaja šef Felipeja Masse in Fernanda Alonsa. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
"Hvala bogu, da formula 1 ni nogomet," pravi Stefano Domenicali. Če bi bila, bi kot vodja Ferrarija že odletel. V Maranellu so tako izbrali drugo žrtev: Chris Dyer ni več glavni inženir Fernanda Alonsa.

V Maranellu so potegnili črto pod taktično napako z VN Abu Dabija, ki je Fernanda Alonsa stala naslova prvaka. Chris Dyer, glavni Alonsov inženir, je bil v torek zamenjan. Premestili ga bodo na manj odgovorno funkcijo. Novi glavni inženir je postal Pat Fry, nekdanji dizajner pri Red Bullu in McLaren Mercedesu, lani pa pomočnik tehničnega direktorja Ferrarija, Alda Coste.

Ferrari, na čelu s Fernandom Alonsom in Felipejem Masso, bo naslednji teden na vsakoletnem druženju v Dolomitih. Pridružil se jim bo tudi Valentino Rossi, novi član Ducatija.

Vodja ekipe pa ostaja Stefano Domenicali, čeprav je priznal, da je po dirki v Abu Dabiju razmišjal o odstopu. "Spraševal sem se, ali je prav, da ostanem. Moral sem sprejeti odgovorno odločitev. Po premisleku sem ugotovil, da bi bila napaka, če bi odstopil," je dejal Domenicali in v šali dodal, da bi ga že odstavili, če bi bil Ferrari nogometni klub. "Hvala bogu, da formula 1 ni nogomet!"

"Poznam ekipo in menim, da sem prava oseba, da v teh dveh mesecih do začetka sezone iz nje iztisnem najboljše," še pove Domenicali. "Z metodološkega vidika smo v Maranellu skoraj vse spremenili. Prepričan sem, da bodo rezultati vidni." Nov dirkalnik ne bo evolucija lanskega, temveč nekaj revolucionarnega, obljubljajo. Pokazali ga bodo konec januarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.