Šport > Moto športi
162 ogledov

Ferrari ima novega šefa in ta ni Italijan!

mehaniki ferrari Epa
Andreas Seidl je zapustil položaj vodje ekipe pri McLarnu in se bo kot novi izvršni direktor pridružil skupini Sauber, sta v torek sporočili ekipi formule ena. Seidl bo prevzel položaj od Francoza Frederica Vasseurja, ki je bil tudi vodja ekipe. Vasseur je bil namreč danes imenovan za vodjo ekipe in generalnega direktorja Ferrarija.

Sauber tekmuje v F1 pod naslovnim sponzorjem Alfa Romeo. Iz ekipe so v torek oznanili, da so se razšli z Vassuerjem, ki je bil potrjen za novega vodjo ekipe Ferrari.

McLaren je medtem za novega šefa ekipe imenoval Andrea Stello, ki je svojo kariero v F1 začel pri Ferrariju, kjer je med drugim delal kot inženir na področju zmogljivosti za sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja. Pri McLarnu je od leta 2015, kjer je delač kot vodja dirkalnih operacij.

Vasseur bo v ekipi Ferrarija zapolnil vrzel, ki je nastala po odstopu Mattie Binotta prejšnji mesec, potem ko Ferrariju kljub obetavnemu začetku kampanje ni uspelo resno in trajno izzvati Red Bulla.

Vasseur je bil od leta 2017 na položaju izvršnega direktorja in vodje ekipe Sauber Motorsport. Pred tem je bil vodja ekipe Renault. Je prvi, ki bo vodil ekipo Ferrarija, in ni Italijan po legendarnemu Jeanu Todtu. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.