Šport > Moto športi
11 ogledov

"Ferrari naredil več za Italijo kot politiki"

Pet zmag, dve drugi mesti in tri tretja ter končno drugo mesto. Alonso. (Foto: E Žurnal24 main
Pri Ferrariju so se ostro odzvali na zahteve politike, naj Luca di Montezemolo odstopi. "Ferrari je za ugled Italije naredil ogromno, mnogo več kot številni politiki," je dejal Piero Ferrari.
Ferrari je za ugled Italije naredil ogromno, mnogo več kot številni politiki.
Piero Ferrari

Osmoljenec razpleta sezone formule 1 je ekipa Ferrarija. V Abu Dabiju so izgubili skorajda že dobljeni naslov prvaka s Fernandom Alonsom. Če bi Špancu uspelo, bi mu predvsem po zaslugi dirkaških vrlin, medtem ko na preveč dirkah poskočni konjič ni bil dovolj dober, za žebelj v krsto pa so na koncu nasedli še možje, ki skrbijo za strategijo. Vselej vročekrvni Italijani niso mogli iz svoje kože: neprizanesljivi so bili mediji, še korak dlje so šli nekateri politiki, ki zahtevajo odstop predsednika ekipe, Luce di Montezemola. "Ko bo minister Calderoli za svojo deželo, industrijo in šport naredil toliko, kot je Ferrari, bo dobil naš odgovor," so se na zahteve člana Severne lige, Roberta Calderolija, po Montezemolovem odstopu odzvali pri Ferrariju. Piero Ferrari, sin Enza Ferrarija, je ob tem pozivu ostal osupel: "Še nikoli se ni zgodilo, da bi se politika vmešala v ta šport in nočem, da se zdaj. Ferrari je za ugled Italije naredil ogromno, mnogo več kot številni politiki."

Če zadeneš vseh pet strelov, si junak, če le enega zgrešiš, si osel.
Stefano Domenicali

Vodja ekipe, Stefano Domenicali, je dan po finalni dirki priznal, da so naredili strateško napako. "Je kot, da bi izgubili finale svetovnega prvenstva v nogometu po streljanju enajstmetrovk. Če zadeneš vseh pet strelov, si junak, če le enega zgrešiš, si osel," se je na kritike odzval Domenicali. "Treba se je sprijazniti, da ima šport zmage in poraze. Mi to vemo. Brez dvoma je bila to naša najslabša dirka sezone. Zelo nas je prizadelo. Vse, kar lahko naredimo ta trenutek, je, da poskušamo odmisliti, zajeti sapo in si v naslednjih tednih napolniti baterije, da bi bili pripravljeni za boljše dosežke v naslednji sezoni. Vemo, da imamo pravo ekipo ljudi in Fernanda, ki je imel fantastično sezono."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.