Šport > Moto športi
16 ogledov

Ferrari pobegnil hujši kazni

Žurnal24 main
Felipe Massa je na letošnji dirki v nemškem Hockenheimu po očitnem pritisku iz boksov predse spustil Fernanda Alonsa za dvojno zmago Ferrarija. Po današnji odločitvi Italijani ne bodo kaznovani.

Razen finančno, seveda. Odgovorni so sicer potrdili kazen v višini 100 tisoč dolarjev, a še dodali, da Ferrari ne bo deležen dodatnih sankcij, kot so se bali njihovi navijači in največji pesimisti. Angelo Sticchi Damiani, predsednik italijanske federacije za motošport, je še dejal, da je bila odločitev Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) sprejeta brez glasu proti.

Spomnimo: na julijski veliki nagradi Nemčije v Hockenheimu so komisarji Fie odločili, da je Felipe Massa predse namenoma spustil Fernanda Alonsa in Ferrariju prisodili sto tisoč dolarjev kazni. Po sredini odločitvi bo Alonso prav gotovo lažje dihal, saj bi vsaka kazen z odvzemom točk verjetno pomenila konec njegovih upov po naslovu, saj za vodilnim Lewisom Hamiltonom že zdaj zaostaja za 41 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.