Šport > Moto športi
20 ogledov

Ferrari podprl Kimija, Williams se jezi

kimi raikkonen EPA
Šef Ferrarija je trčenje Kimija Räikkönena in Valtterija Bottasa v zadnjem krogu VN Rusije označil za povsem običajno dirkaško nesrečo.

Maurizio Arrivabene se ne strinja z odločitvijo komisarjev, ki so Kimija Räikkönena kaznovali s 30 sekundami pribitka zaradi nesreče v zadnjem krogu dirke v Sočiju.

Nekdanji svetovni prvak je pri poskusu prehitevanja zadel dirkača Williamsa, Valtterija Bottasa, ki je pristal v ogradi, Finec pa se je s poškodovanim dirkalnikom odpeljal petemu mestu naproti. V nesreči je največ pridobil Sergio Pérez, ki je prvič v letošnji sezoni stopil na zmagovalne stopničke.

Räikkönen je zaradi polminutnega pribitka nazadoval na osmo mesto, s čimer si je Mercedes predčasno zagotovil naslov konstruktorskega prvaka. Arrivabene je po dirki podprl svojega varovanca in nesrečo primerjal z manevrom Daniela Ricciarda na VN Monaka.

''Če pogledate Monaco, je bila situacija s Kimijem in Danielom skoraj identična. Takrat so odločili, da je šlo za dirkaški incident. Ne vidim nobenega razloga, da ne bi tokrat presodili enako,'' je povedal Arrivabene.

Rob Smedley, inženir Williamsa, je vse skupaj videl nekoliko drugače. ''Seveda smo zelo razočarani, ker smo v zadnjem krogu ostali brez zaslužene uvrstitve na stopničke. Ekipa je izbrala pravo strategijo in oba dirkača sta se fantastično odrezala, zato nas manjše število točk, kot smo si jih zaslužili, zelo jezi,'' je povedal vidni član britanske ekipe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.