Šport > Moto športi
6 ogledov

Ferrari spet blestel, težave za McLaren

lewis hamilton EPA
V katalonski prestolnici se nadaljujejo predsezonska testiranja formule ena. Prvi dan je bil najhitrejši dirkač Lotusa Pastor Maldonado.

kimi raikkonen | Avtor: EPA EPA
Karavana formule ena se je preselila v Barcelono, kjer moštva testirajo zadnje posodobitve pred začetkom letošnje sezone. Najhitrejši čas prvega dne je zabeležil Pastor Maldonado (Lotuts), ki je z mehkimi gumami premagal Kimija Räikkönena (Ferrari). Slednji je sicer dirkal s srednje trdimi pnevmatikami. Nekdanji svetovni prvak, ki je v lanski sezoni ostal v senci Fernanda Alonsa, je navdušen nad novim poskočnim konjičkom, ki napoveduje boljše časa za Ferrari. ''Dirkalnik je povsem drugačen od lanskega. Pred nami je dolga pot, a ekipa je opravila dobro delo in izdelala zelo prijeten dirkalnik,'' je povedal Finec.

Medtem ko Ferrari pred uvodno preizkužnjo za VN Avstralije kaže odlične predstave, pa se težave McLarna, kamor se je iz Maranella preselil Alonso, stopnjujejo. Srebrni so z dirkalnikom, ki ga poganja Hondin motor, to zimo odpeljali le 100 krogov - tokrat je testiranje ekipe iz Wokinga po 21 krogih prekinila okvara povezana s sistemom ERS. McLaren je na Twitterju sporočil, da bo potrebna zamenjava celotnega pogonskega sklopa, ki bo ekipi na voljo šele v soboto.

Wolffova in Nasr v vojni besed

V Williamsu je prvič v letošnji sezoni nastopila Susie Wolff, ki se je zapletla v dramatično trčenje s Felipejem Nasrom. ''Ostala sem na svoji liniji in nisem pričakovala, da bo zapeljal tako agresivno. Z zadkom me je zadel v sprednje levo kolo. Trčenju se nisem mogla izogniti,'' je povedala Britanka in dodala, da je dirkač Sauberja zaradi svoje napake ostal brez besed

Nasr se z njeno oceno ni strinjal. ''Od mesta za zaviranje sem bil oddaljen nekaj metrov, ko sem naenkrat začutil močan udarec. Ostal sem na svoji liniji, ker mi je pustila dovolj prostora, ne vem pa, če se je zavedala mojega dirkalnika. Vprašal sem jo, če me je videla, in odvrnila je, da me ni,'' je povedal Brazilec.

Wolffova je testiranje končala na predzadnjem mestu, samo pred Lewisom Hamiltonom, ki je odpeljal le 11 krogov. Aktualnega svetovnega prvaka je zdelala vročina, danes pa bo dirkalnik prepustil Nicu Rosbergu.

Največ krogov je odpeljal Max Verstappen (94), ki je dosegel šesti čas, sledijo pa Wolffova (86), Nasr (79), Räikkönen (74) in Maldonado (69).

pastor maldonado | Avtor: EPA EPA

Predsezonska testiranja, Barcelona, 1. dan:

1. Maldonado (Lotus) 1:25.011, 69 krogov
2. Raikkonen (Ferrari) 1:25.167, 74
3. Ricciardo (Red Bull) 1:25.547, 59
4. Perez (Force India) 1:26.636, 34
5. Nasr (Sauber) 1:27.307, 79
6. Verstappen (Toro Rosso) 1:27.900, 94
7. Button (McLaren) 1:28.182, 21
8. Wehrlein (Force India) 1:28.329, 32
9. Wehrlein (Mercedes) 1:28.489, 48
10. Wolff (Williams) 1:28.906, 86
11. Hamilton (Mercedes) 1:30.429, 11

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.