Šport > Moto športi
32 ogledov

Ferrari: "Stari Niki naj zapre gobec"

Žurnal24 main
"Dobri stari Niki je zamudil priložnost, da bi obdržal svoj gobec zaprt," so besede Ferrarija na vnovične obtožbe Nikija Laude o nešportnem početju italijanskega moštva na letošnji VN Nemčije.

V intervjuju za uradno spletno stran formule 1 je trikratni prvak Niki Lauda (danes strokovni komentator na RTL-u) ta teden znova pogreval dogodek z VN Nemčije, ko je moral Felipe Massa prepustiti zmago moštvenemu kolegu iz Ferrarija Fernandu Alonsu. "Obstajata dva modela, kako tekmovati v formuli 1. Če se tekmovanja lotiš politično, si v Ferrarijevem kotlu. Lahko pa daš obema dirkačema enake možnosti in s tem navijačem zanimiv šport, tako kot to počne Red Bull," je streljal Lauda in obtožuje rdeče nešportnega ravnanja.

Ko je bil sam Ferrarijev dirkač, mu je naša politika povsem odgovarjala.
Ferrari

A italijanski Ferrari mu ni ostal dolžan. V petek so na svoji spletni strani objavili ostro kolumno. "Tokrat je dobri stari Niki zamudil priložnost, da bi obdržal svoj gobec zaprt. Ko je bil sam Ferrarijev dirkač, mu je naša politika povsem odgovarjala. Poleg tega pa, kje je bila njegova moralna drža v zadnjih letih, ko so bili številni krivi podobnih incidentov?" Zadnjo besedo na dogodek z VN Nemčije bo imel Svetovni svet Fie, ki bo zasliževal in bržkone Ferrarija dodatno kaznoval osmega septembra. Teden dni prej se bo sezona nadaljevala v Spaju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.