Šport > Moto športi
9 ogledov

"Ferrari že dokazal, da se lahko vrne"

Fernando Alonso (Ferrari) Žurnal24 main
"V preteklosti sem najprej kot tekmec in nato kot njegov dirkač že izkusil, da je Ferrari sposoben povratka," se po slabem začetku sezone hrabri Fernando Alonso. In dokazov, da je temu tako, je kar nekaj.
Vse o dogajanju na
dirkah in v zakulisju: zurnal24.si/formula 1.

Za Ferrari, ki se zadovolji le z zmagami in naslovi svetovnega prvaka, je začetek letošnje sezone formule 1 razočaranje: brez stopničk, Fernando Alonso je v točkovanju peti s 46 točkami zaostanka za Sebastianom Vettlom, Felipe Massa pa šesti še z dvema točkama manj, v konstruktorskem seštevku pa poskočni konjič na tretjem mestu zaostaja 55 točk za Red Bullom. A dvakratni prvak iz Španije je prepričan v preobrat. "Takšnega začetka sezone si gotovo nismo želeli. 50 točk razlike ni veliko, a vemo, da naš dirkalnik trenutno ni dovolj dober. A to se lahko hitro vse spremeni."

"Zaupam ekipi. Vem, iz kakšnega testa je. Čutim željo prav vseh v Maranellu, da bi vrnili udarec," je v svoji kolumni na Ferrarijevi spletni strani zapisal Alonso. "V preteklosti sem najprej kot tekmec Ferrarija in nato kot njegov dirkač že izkusil, da je Scuderia sposobna povratka. Spomnim se, da sem leta 2006 v prvi polovici sezone z Renaultom naredil veliko prednosti, nakar je Ferrari dobro razvijal dirkalnik in je Michael Schumacher vrnil udarec in me dve dirki pred koncem celo prehitel. Lahko pa pogledate le leto dni nazaj: v Angliji in Turčiji se je zdelo, da lahko kar odpišemo sezono, a se nismo predali in smo bili nato do zadnje dirke v igri za naslov. Zveni kot slogan, a to je čista resnica: v formuli 1 se nikoli ne predaj." Še bolj svež primer, kako hitro se da vrniti, pa je našel v McLarnu: "Po zadnjih testiranjih so vsi mislili, da McLarna ne bo nikjer, pa so na Kitajskem zmagali. Po drugi strani so vsi govorili, da je Vettel nepremagljiv, pa so se v Šanghaju stvari postavile na glavo. Po treh dirkah torej ne moremo dati končne sodbe."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.