Šport > Moto športi
27 ogledov

Ferrari: "Zelo bomo previdni"

Zaradi dežja in slabe drenaže je dirka v Koreji trajala kar tri ure. Mokra VN se Žurnal24 main
Vremenarji obetajo tretjo deževno VN zapored. Interlagos je že brez tega zelo zahteven, nihče pa ne pričakuje, da bo šestič zapored odločil prvaka. Iz Ferrarija sporočajo, da se bodo dirke lotili previdno.
Interlagos (dirka bo v nedeljo ob 17.00) je vselej med zanimivejšimi dirkami sezone, se strinja Alonso. "Pa še vreme je zelo spremenljivo in lahko igra pomembno vlogo. Sam bom pripravljen." Vse kaže, da se obeta nov deževni dirkaški vikend. "Ko dežuje, je v Interlagosu oprijem zelo slab. Imeti moraš srečo, da dirkalnik dobro nastaviš," pove Robert Kubica (Renault). Dežja so dirkači že vajeni: deževni sta bili prejšnji dve dirki v Suzuki in Jeongamu, pa denimo lani na kvalifikacijah v Interlagosu, leta 2008 (takrat ko je Lewis Hamilton v zadnjem zavoju postal svetovni prvak) pa je dežavalo na sami dirki v Braziliji.

Napetost pred finalnima dirkama sezone (ta konec tedna VN Brazilije in naslednji VN Abu Dabija) narašča. Prav je, da narašča med gledalci, medtem ko bodo morali biti kandidati za prvaka mirni in osredotočeni na dve zahtevni preizkušnji. Že ena sama napaka bo usodna. V Interlagos lahko z nekaj malega rezerve potuje le Ferrari, saj ima Fernando Alonso na prvem mestu 11 točk prednosti pred prvim zasledovalcem Markom Webbrom (Red Bull). "Ta dirka ne bo odločila prvaka, a bo zelo pomembna. Če bi tu izgubili točke, bi bil pritisk v Abu Dabiju mnogo večji. Naš pristop za zadnji dve dirki bo pravi. Osredotočili se bomo na oba rivala – na Red Bulla in McLarna. Videli smo, kaj vse se je dogajalo na letošnjih dirkah, in zato bomo zelo previdni," je pred letom v Južno Ameriko razložil vodja poskočnega konjiča, Stefano Domenicali. V prejšnjih petih sezonah je sicer prav VN Brazilije odločila prvaka. Če bo Alonso v nedeljo zmagal, jo lahko tudi letos - če bo Webber peti ali slabši (v primeru Alonsove zmage sta Sebastian Vettel in Lewis Hamilton odpisana). Verjamete v ta scenarij? Povejte nam v anketi (ob robu tega članka).

"Kar se tiče dirkalnika, bomo imeli le nekaj majhnih izboljšav, nič posebnega torej. Razliko bo naredila vzdržljivost. Treba bo končati dirki in izgubiti čim manj točk," dodaja Domenicali, ki pričakuje, da bo McLaren boljši kot na prejšnjih dirkah, Red Bull pa posebno nevaren na ulični dirki v Abu Dabiju. Za rdeče ne bo prioriteta le osvojitev naslova med dirkači z Alonsom, temveč tudi bitka za konstruktorski naslov, kjer računajo na pomoč oziroma nekoliko boljše razultate Felipeja Masse. "Brazilija bo njegova domača dirka in kot ga poznam, bo zato dodatno motiviran. Svojim navijačem bo poskušal dokazati, kaj zna, in narediti vse za zmago. Zagotovo bo hiter in to tudi potrebujemo, da bi dosegli oba svoja cilja." Red Bull ima v ekipnem seštevku pred njimi 27 točk prednosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.