Šport > Moto športi
54 ogledov

Ferrarija najbolj prepričal Mercedes

fernando alonso bahrajn Reuters
Šef Ferrarija Stefano Domenicali je po končanih testiranjih v Bahrajnu dejal, da sta pred začetkom nove sezone najbolje pripravljena ekipi Williamsa in Mercedesa.

Dirkalniki formule 1, ki jih poganja Mercedesov motor, imajo najboljši startni položaj pred začetkom 65. sezone tega elitnega dirkaškega športa, je prepričan Stefano Domenicali. Največje presenečenje testiranj v Bahrajnu je bila ekipa Williamsa, v kateri blesti nekdanji ferrarijevec Felipe Massa.

luca di montezemolo stefano domenicali | Avtor: EPA EPA
Rdeči iz Maranella so na druga testiranja v Bahrajnu pripeljali zanesljiv dirkalnik, ki pa ni bil med najhitrejšimi. Fernando Alonso je dosegel peti čas, Kimi Räikkönen pa sedmega. Na vrh razpredelnice se je zavihtel Felipe Massa (Williams), za njim pa so se zvrstili Lewis Hamilton (Mercedes), sicer zmagovalec zadnjega dne, Nico Rosberg (Mercedes) in Massin moštveni kolega Valtteri Bottas (Williams).

''Po tako korenitih spremembah so tri testiranja premalo. Vsak dan odkriješ ogromno stvari, ki jih je treba popraviti. Naredili smo približno 4.000 kilometrov, Mercedes skoraj 5.000 in Williams približno enako. To pomeni, da so bolje pripravljeni na začetek sezone. A upoštevati moramo, da je treba opraviti še ogromno dela. To je ob takšnih spremembah povsem običajno,'' je povedal  Domenicalli, ki se zanaša na zanesljivost novega dirkalnika F14 T. ''Na začetku bo ključna zanesljivost. Potem lahko začneš razvoj in odpravljanje napak,'' je prepričan Italijan.

Cilj je kockasta zastavica

Domenicali upa, da bosta poskočna konjička v Melbournu prečkala ciljno črto. ''Seveda, to je cilj. Reči je lahko, a videli smo, da ti lahko majhne težave vzamejo več ur, saj moraš razstaviti motor, menjalnik z vsemi sistemi in vse nato sestaviti nazaj. V normalnih pogojih bi bilo vse popravljeno v 20 minutah, zato se moramo privaditi na velike spremembe dirkalnika. Veliko je stvari, ki se jih vsi učimo, in nekatere ekipe so v določeni prednosti, a videli bomo, kaj se bo zgodilo, ko bo šlo zares,'' zaključuje šef Ferrarija.

Sezona formule 1 se začenja 16. marca z dirko za VN Avstralije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.