Šport > Moto športi
25 ogledov

Ferrarijevo orožje za naslov bo F138

Ferrari F138 dirkalnik formula 1 predstavitev sezona 2013/14
1/10
Reuters
Potem ko so v četrtek novi dirkalnik za sezono 2013 predstavili pri McLarnu, je danes orožje za prihajajoče leto svetovnega prvenstva formule 1 razkril še en velikan tega športa. Ferrari se bo v boj za najvišja mesta v letošnjem SP podal z dirkalnikom F138, ki so ga danes predstavili v Maranellu.

Cilji rdečih so, kot vselej, visoki. V letu 2013 merijo na naslova tako med posamezniki kot konstruktorji, F138 - ime je sestavljeno iz letošnje letnice in osemvaljnega motorja, zadnjega pred spremembo pravil - pa naj bi Italijanom pri tem izdatno pomagal.

Vodja ekipe Stefano Domenicali je poudaril, da si želijo z dirkalnikom, ki bo za njegovo ekipo že 59. bolid v svetovnem prvenstvu formule 1, ustaviti nalet Red Bulla in Sebastiana Vettla. Tako kot lani bo prvi voznik svetovni podprvak Španec Fernando Alonso, status drugega dirkača pa ima še vedno Brazilec Felipe Massa.

"Letos bodo šle zmage le dvema ali trem ekipam in želja je, da bi bili ena izmed njih. Lani je bilo na prvih sedmih dirkah sedem zmagovalcev, zdaj so se stvari umirile. Čeprav ne bom testiral dirkalnika že od začetka, sem prepričan, da bomo v moštvu opravili dobro delo in da bomo za prvo dirko sezone povsem nared," je dejal prvi Alonso.

Svetovni prvak Vettel in njegovo moštvo bodo novi Red Bull predstavili v nedeljo na sedežu moštva v britanskem Milton Keynesu. Prva uradna testiranja pred novo sezono se bodo začela v ponedeljek v Jerezu. Tam bo Ferrarija preizkušal le Massa, medtem ko bo Alonso prvič za volanom F138 sedel šele v Barceloni 19. februarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.