Šport > Moto športi
20 ogledov

Fia dala privilegij Ferrariju

Fernando Alonso je z zmago in dvema četrtima mestoma po štirih dirkah na tretjem Žurnal24 main
V motorje ni dovoljeno posegati. Ferrari bo zdaj smel. Fia jim je to dovolila, da bi odpravili kronične težave z vzdržljivostjo osemvaljnika. Medtem Fernando Alonso za VN Španije trdi: "Sledi trenutek resnice!"
Red Bull sporoča, da pričakujejo, da bodo v Barceloni za 0,3 sekunde na krog hitrejši, kot so bili na prvih štirih dirkah.

Še dva dneva in sezona 2010 se bo začela zares, vsaj tako trdi Fernando Alonso (Ferrari). Dirkači formule 1 je imeli dva prosta vikenda, inženirji so v tovarnah intenzivno izboljševali dirkalnike in tako bosta VN Španije ta konec tedna in VN Monaka naslednji pokazali, kdo ima dejansko v tej sezoni največ možnosti za naslov prvaka. "Zdaj je čas, da se pokaže, kdo se lahko bori za prvaka in kdo ne. Sledi trenutek resnice! Zdaj se bo pokazalo, katera ekipa je sposobna hitreje in učinkoviteje izboljšati dirkalnik. Prepričan sem, da se zdaj začenja odlična bitka." Da bi bil Alonso oziroma Ferrari konkurenčen za prvaka, bodo morali odpraviti težave z motorjem. In to bodo smeli. Fia jim je dovolila poseg v motor, da bi odpravili težavo z njegovo vzdržljivostjo.

Brez večjih izboljšav bo ta konec tedna Renault in tako Robert Kubica opozarja: "Lahko izgubimo stik z najboljšimi in razmerje med moštvi se lahko spremeni."

Največja evforija je med navijači Mercedesa in predvsem Michaela Schumacherja, saj je bilo o izboljšavah na njihovem dirkalniku, ki naj bi nekdanjemu prvaku pomagale končati krizo z uvodnih štirih dirk, toliko povedanega. A zdaj tako Schumacher kot Nico Rosberg svarita, da zmaga ne bo prišla že kar v Barceloni. "Lepo bi bilo, a moramo ostati realisti. Z Mercedesom še nismo v položaju, da bi zmagovali. Upam, da se bomo ta vikend vsaj približali Red Bullu," je pred odhodom v Katalonijo dejal Rosberg. Večji optimist je vodja ekipe Ross Brawn, ki je pred dnevi dejal: "Nico je zelo blizu svoji prvi zmagi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.