Šport > Moto športi
8 ogledov

FIA določila datum zaslišanja

daniel ricciardo red bull Profimedias
Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) je določila datum zaslišanja zaradi Red Bullove pritožbe po diskvalifikaciji Daniela Ricciarda na dirki za VN Avstralije.

Krovna avtomobilistična organizacija FIA je odločila, da bo pritožbi Red Bulla prisluhnila 14. aprila, slab teden dni pred začetkom četrte dirke sezone za VN Kitajske.

Red Bull namreč oporeka diskvalifikaciji Daniela Ricciarda, ki je v Melbournu osvojil drugo mesto in se prvič v karieri zavihtel na zmagovalne stopničke, po dirki pa so ga diskvalificirali zaradi nepravilnosti pri merjenju pretoka goriva. Točnost pretoka merijo senzorji, ki jih odobri in nastavi Mednarodna avtomobilistična zveza, Red Bull pa se je na lastno pest odločil, da bo senzor zamenjal s svojim. FIA je zahtevala, naj pred dirko na svoje mesto namestijo originalnega, česar pa ekipa iz Milton Keynesa ni upoštevala.

Pred epilogom še dve dirki

Red Bull je prepričan, da originalen senzor ni deloval pravilno in da z menjavo niso kršili nobenih pravil, pred dirkama za VN Malezije in VN Bahrajna, ki bosta na sporedu pred zaslišanjem, pa jih čaka težka odločitev. Ali se bodo podredili navodilom FIE ali se še enkrat odločili za podoben scenarij kot v deželi tam spodaj in tvegali novo diskvalifikacijo. Več bo jasno že 30. marca, ko bodo dirkalniki F1 zahrumeli - kolikor je to z novimi 1,6 litrskimi motorji sploh še mogoče - v Sepangu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.