Šport > Moto športi
21 ogledov

Finale F1 11. 12.? "Nesprejemljivo!"

VN Bahrajna bi morala biti marca uvodna dirka v sezono 2011, a so jo zaradi poli Žurnal24 main
Ta teden naj bi padla dokončna odločitev o VN Bahrajna. Ideja Bernieja Ecclestona je, da bi bila konec oktobra, VN Indije pa se prestavi na 11. 12. Ross Brawn je v imenu ekip dejal: "Nesprejemljivo!"

Situacija v Bahrajnu se je ravno toliko umirila, da tamkajšnji šejki in Bernie Ecclestone iščejo rešitev, da VN Bahrajna vrnejo na koledar dirk letošnje sezone formule 1. Zdi se, da je edina možna rešitev prestavitev VN Indije, ki bi morala biti 30. oktobra, na 11. december, in tako bi se zadnji oktobrski konec tedna sprostil za dirko v Bahrajnu (zaradi prevelike vročice v poletnih mesecih ta namreč v avgustu, ko je daljši razmak med dvema dirkama, ne more biti). Indijski organizatorji so sporočili, da so pripravljeni na prestavitev svoje dirke. "Ali bo dirka 30. oktobra ali kasneje, nam je vseeno," je dejal Sameer Kumar, predstavnik organizatorja Jaypee Sports International (JPSI).

A brez pristanka ekip se sezona ne bo mogla podaljšati do 11. decembra, že zdaj planirana zadnja dirka sezone (VN Brazilije) za 27. november pomeni rekordno dolgo sezono. In moštva so proti, sporoča vodja Mercedesa Ross Brawn. "Ta datum je popolnoma nesprejemljiv. To je pa že preveč. Naši fantje delajo že od januarja. Nimamo več dveh ekip, tako eni in isti delajo od januarja, in če jih prosimo, da delajo vse do sredine decembra, to pomeni, da ne bodo imeli časa za praznike in počitnice, saj bi se v začetku januarja že morali vrniti v tovarno. To bom povedal tudi Bernieju," je odločen Brawn. Zadnji rok za določitev, ali bo oziroma kdaj bo VN Bahrajna, je ta petek, a ta rok je bil že večkrat prestavljen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.