Šport > Moto športi
13 ogledov

Fisichella: "Dragi očka!"

GianCarlo Fisichella je opomnil Bernieja Ecclestona, kdo je prvi zmagal z zmagov Žurnal24 main
Prihodnost GianCarla Fisichelle v Formuli 1 je negotova. Pred dnevi je Bernie Ecclestone je namignil, da bi bilo najbolje, če končna kariero. Užaljeni Fisichella se je odzval z ostrimi besedami.

Prihodnost dveh nekdaj zelo obetavnih dirkačev Nemca Ralfa Schumacherja in Italijana GianCarla Fisichelle v Formuli 1 je po nezavidljivih rezultatih v zadnjih sezonah negotova. Oba naj bi v začetku decembra preizkusila bolid Force India (letos Spyker), pri čemer bi bil morebitni prestop v to ekipo zanju velik korak nazaj, saj sta doslej dirkala le za največja moštva. Veliki šef Formule 1 Bernie Ecclestone se je v tem tednu razgovoril za nemško revijo Auto Motor und Sport. Glavni razlog za letošnje slabe rezultate Renaulta vidi v odhodu Fernanda Alonsa, ki je bil v prejšnjih dveh sezonah sposoben iz bolida iztisniti maksimum. Zgolj s Fisichello pa potenciala dirkalnika ne bi nikdar odkrili, meni Bernie. Za Ralfa Schumacherja in Fisichello trdi, da bi morala pokazati mnogo več, kot sta, in bosta to zamujeno priložnost občutila šele, ko bosta dirkala v slabših moštvih. Pravzaprav je Ecclestone namignil, da bi bilo najbolje, če GianCarlo končal kariero voznika Formule 1.

Na osebni spletni strani se je na Eccelstonove besede ostro odzval užaljeni Fisichella. Bernieja je nagovoril kot očeta Formule 1: "Kot oče si govoril o svojih otrocih, tudi o meni. Rad bi te spomnil, dragi očka, mislim Bernie, da sem bil sam prvi, ki je v Melbournu 2005 Renaultu privozil prvo zmago in sem bil torej jaz tisti, ki je odkril vrednost zmagovitega dirkalnika R25." Zmagovalec dveh dirk z Renaultom nadaljuje: "V dveh sezonah, ko sem vozil z Alonsom, sem v popolnem soglasju z moštvom prispeval h konstruktorskemu naslovu prvaka. Glede na okoliščine verjamem, da ne bi mogel narediti nič več." Rimljan trdi, da ima še veliko talenta in bo na testiranjih v Jerezu pokazal vse svoje izkušnje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.