Šport > Moto športi
28 ogledov

Fordova naveza: Latvala – Solberg!

Petter Solberg Žurnal24 main
V svetovnem prvenstvu v reliju bo v sezoni 2012 v tovarniški ekipi Forda drugi voznik Norvežan Petter Solberg. Moštvo je novico sporočilo danes, obenem z uradno potrditvijo, da bo Ford vsaj še dve leti sodeloval v SP. Prvi voznik bo po odhodu svetovnega podprvaka Finca Mikka Hirvonena k Citroenu v prihajajoči sezoni njegov rojak Jari-Matti Latvala.

Petter Solberg, svetovni prvak leta 2003 s Subarujem, ki je v zadnjih treh sezonah vozil zasebni dirkalnik Citroena, je danes končal testiranja s Fordom Fiesto v Franciji. Kot kaže, so bili vodilni v ekipi zadovoljni z dosežki 37-letnega Norvežana in so mu ponudili enoletno pogodbo.

Zanimivo je, da je prav Solberg zadnji svetovni prvak pred začetkom ere Sebastiena Loeba. Po letu 2003 je namreč Francoz med letoma 2004 in 2011 zbral osem zaporednih naslovov prvaka. Solberg, zmagovalec 13 dirk za SP, že ima nekaj izkušenj s Fordom, saj je leta 1999 kariero začel prav v tej ekipi. Prvi voznik Forda bo po novem 26-letni Jari-Matti Latvala, zmagovalec zadnjega relija letošnje sezone v Walesu, ki je SP končal na četrtem mestu. Solberg je sezono 2011 končal mesto za njim.

"Imamo izvrstno moštvo, prihod Pettra pa pomeni, da je v naših vrstah eden najbolj izkušenih in zanimivih dirkačev v karavani. Naslov prvaka in 13 zmag so dokaz njegovega znanja, tako da bo njegov prihod za nas nedvomno velika okrepitev," je dejal vodja evropskega dela Forda Gerard Quinn, ki je zadolžen tudi za področje motošporta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.