Šport > Moto športi
187 ogledov

Formula 1 potrdila novost za sezono 2023

formula 1 Profimedia
Šefi elitnega dirkaškega športa bodo v prihodnji sezoni podvojili število sprinterskih dirk.

V koledarju naslednje sezone svetovnega prvenstva formule 1 bo šest sprinterskih dirk, je sporočilo vodstvo tekmovanja. Izbrali so že tudi vseh šest prirediteljev takšnih skrajšanih preizkušenj. V letošnji so bile takšne dirke le tri.

Dirkači bodo na kratkih, stokilometrskih preizkušnjah ob sobotah vozili v Katarju, Azerbajdžanu, ameriškem Austinu, v avstrijskem Spielbergu, belgijskem Spa-Francorchampsu in Sao Paulu.

Patrick Tambay Voznik Ferrarija Šport Umrl dirkač formule 1, eden 'pravih zvezdnikov osemdesetih'

Kot so pojasnili v vodstvu tekmovanja, so pregledali vse steze in se nato odločili, katere so najbolj primerne za skrajšane dirke. Pri tem so upoštevali povprečne hitrosti, širino dirkališča in možnosti prehitevanja.

"Z uvedbo sprinterskih dirk bomo dosegli bolj zgoščen dirkaški konec tedna. Navijači bodo dobili več dogajanja, neposrednim udeležencem dirk pa bomo lahko ponudili več možnosti za predstavitev na posameznih prizoriščih," je razširitev sprinterskih dirk pojasnil direktor tekmovanja Stefano Domenicali.

Sprinterske dirke so uvedli leta 2021, lani in letos pa so izvedli samo po tri v vsaki sezoni. Letos so tudi povečali število dobitnikov točk, do katerih pride prva osmerica. Ko so na sporedu sprinterske dirke, ni klasičnih kvalifikacij v soboto, ampak je ta mini dirka obenem tudi kvalifikacijska preizkušnja in določa startni vrstni red za nedeljsko dirko.

Fernando Alonso in Esteban Cono Ledeni odnosi Šport Moštveni kolega: "Vesel sem, da Alonso odhaja"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.