Šport > Moto športi
10 ogledov

Formula 1 še zadnjič v Istanbul?

VN Turčije, ki sledi čez dva tedna, bo najbrž zadnja v Istanbulu. (Foto: Reuters Žurnal24 main
Istanbul, naslednja postojanka karavane formule 1, prihodnjo sezono ne bo več gostil dirke VN, saj je prišlo do spora med organizatorji in Berniejem Ecclestonom, danes poroča turški tisk.
Še naprej ni jasno, kaj
bo z VN Bahrajna. Odločitev naj bi padla do prvega maja. Bahrajnčani želijo nadomestni datum
v decembru, a tega Fia najbrž ne bo potrdila. Stanje v državi namreč še vedno ni mirno. Tako vse bolj kaže, da bo letos le 19 dirk. Za v prihodnje pa bo Ecclestone razmislil, ali naj dirko iz Bahrajna raje preseli v Katar.

"Formula 1 pravi: 'Adijo, Istanbul'," piše v časniku Haberturk, kjer citirajo Murata Yalcintasa, enega od partnerjev VN Turčije. "Očitno formule 1 naslednjo leto ne bo več v Istanbulu. Znesek za organizacijo dirke je toliko narasel, da ga finančni minister ne bo plačal. To je razlog, da dirke ne bo več," je dejal Yalcintas. Ko še poročajo Turki, naj bi Bernie Ecclestone pristojbino za dirko s 13 milijonov ameriških dolarjev povečal na 26 milijonov. Lani je imel Anglež podoben spor z organizatorji VN Kanade v Montrealu, a so na koncu le prišli na isto valovno dolžino.

Ecclestone pisanja turških medijev za zdaj ni komentiral, je pa lani dejal, da bo dirka v Istanbulu na koledarju daljši čas, ne glede na slab obisk. Gre za eno bolj zanimivih dirk sezone (saj se spomnite, kako sta lani trčila dirkača Red Bulla), a navijačev je res malo (predlani so prodali le 36.000 tridnevnih vstopnic) in tako ni čudno, da imajo organizatorji težave s plačilom pristojbine. Tako se zdi, da bo turška VN, ki jo je doslej kar trikrat dobil Felipe Massa (Ferrari), zadnjič čez dva tedna, ko je to četrta dirka v sezoni.

Vse o dogajanju na
dirkah in v zakulisju: zurnal24.si/formula 1.

To pa seveda ne pomeni, da bo dirk naslednje leto kaj manj, saj kandidatk za organizacijo ne manjka. Zaradi vrnitve VN ZDA (na stezi, ki se trenutno gradi v Teksasu) je Ecclestone tako ali tako razmišljal, da eno od zdajšnjih črta s koledarja. Leta 2014 na koledar prvič prihaja VN Rusije v Sočiju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.