Šport > Moto športi
20 ogledov

Formula 1 v Indiji

Sureš Kalmadi je prvi sporočil veselo novico, da bo Indija leta 2010 gostila dir Žurnal24 main
Indija bo leta 2010 gostila prvo dirko Formule 1. Novico je sporočil predsednik indijskega olimpijskega komiteja Sureš Kalmadi, ki se je prejšnji teden v Londonu sestal z vodilnim možem F1 Berniejem Ecclestonom.
" Bernie Ecclestone je dejal, da je dobil ugodno poročilo arhitekta Formule 1 Hermanna Tilkeja, v najožji izbor pa sta prišla Greater Noida in Sohna," je o sestanku v Londonu konec prejšnjega tedna dejal Sureš Kalmadi . "S pogodbo se bomo obvezali, da bomo dirko gostili leta 2010. V katerem mesecu naj bi bila dirka, se še nismo dokončno dogovorili. Mogoče bo na sporedu celo marca, kot dirka odprtja sezone, ali pa bo za VN Bahraina," je še dejal Kalmadi.



Pogodba naj bi veljala za 10 let, Indijci pa se še vedno ubadajo s tem, kaj bo s stezo takrat, ko po njej ne bodo vozili dirkalniki Formule 1. Indija, ena od držav z najhitreje rastočim gospodarstvom, se je za pridobitev dirke zavzemala že od leta 2005, ko je v bolid Formule 1 sedel prvi Indijec Narain Karthikejan . Zdaj je testni voznik pri Williamsu. New Delhi bo leta 2010 gostil tudi igre Commonwealtha.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.