Šport > Nogomet
13 ogledov

Ustrašil se je odgovornosti

pele EPA
Nogometni velezvezdnik Pele je bil glavni kandidat za sodelovanje pri žrebu skupin za svetovno prvenstvo prihodnje, a je to čast zavrnil z bizarnim razlogom.

Brazilec Pele je svoji domovini v preteklosti prinesel toliko uspeha, da si je težko predstavljati situacijo v kateri bi se Brazilcem lahko zameril. A sam je ocenil, da bi se prav to lako zgodilo v kolikor bi sodeloval pri žrebu skupin za svetovno prvenstvo, ki pa bo poleti gostila njegova domovina. 

"Predsednica Dilma je predlagala, da jaz zastopam Brazilijo pri žrebu skupin v petek, a sem se odločil, da jo zarvnem. Ne bi se počutil dobro, če bi izvlekel kroglice, ki bi Braziliji dodelile zahtevne nasprotnike," je svojo odločitev pojasnil Pele.

Brazilska javnost se je an njegovo določitev že odzvala in ga oklicala za 'strahopetca', Pele pa jim je odvrnil v svojem slogu: "Osvojil sem pet svetovnih lovorih, dve s s Santosom in tri z reprezentanco, dosegel več kot tisoč golov, ampak ja, prav imate, strahopetec sem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.