Šport > Moto športi
77 ogledov

Gajser boljši in boljši

Tim Gajser
Slovenski motokrosist Tim Gajser je na 12. dirki sezone svetovnega prvenstva v portugalski Aguedi v razredu MXGP osvojil šesto mesto. Branilec naslova svetovnega prvaka, ki se vrača po poškodbi, je bil v prvi vožnji osmi, v drugi pa šesti. Zmagal je vodilni v skupnem seštevku Italijan Antonio Cairoli.

Tim Gajser je bil v Aguedi edini slovenski predstavnik v elitnem razredu MXGP, brata Peter in Jernej Irt sta se po prejšnji dirki v Italiji odločila, da zaradi novih poškodb na Portugalsko ne bosta potovala.

Za Gajserja je bila italijanska preizkušnja prva po vrnitvi v karavano po poškodbi, danes pa je, potem ko je bil v kvalifikacijah v soboto peti, v prvi vožnji večinoma vozil na osmem mestu. V drugi je po boljšem startu dolgo vozil na četrtem mestu, pozneje padel na peto, v zadnjem krogu pa na šesto, kar mu je tudi skupno prineslo šesto mesto na portugalski preizkušnji in novih 28 točk v SP.

V prvi vožnji je zmagal Nizozemec Jeffrey Herlings, drugi je bil Antonio Cairoli, tretji pa Litovec Arminas Jasikonis. V drugi je bil najboljši Italijan, tako da si je z enakim točkovnim izkupičkom (47) kot v tej vožnji drugi Nizozemec zagotovil tudi skupno zmago, še enkrat pa je bil tretji Jasikonis, ki je tako tudi na dirki prišel do najnižje stopničke zmagovalnega odra.

Cairoli ima zdaj še večjo prednost v SP, zdaj je že pri 478 točkah, drugi je Belgijec Clement Desalle s 387, tretji pa Francoz Gautier Paulin s 383. Gajser je peti z 310 točkami.

Sezona se bo nadaljevala v češkem Loketu 23. julija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.