Šport > Moto športi
2740 ogledov

Gajser padel in izgubil primat v SP

Tim Gajser Facebook
Najboljši motokrosisti sveta so se merili na Sardiniji.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na preizkušnji svetovnega prvenstva na Sardiniji osvojil 12. mesto, potem ko je bil 19. v prvi vožnji in osmi v drugi. Zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings, ki je tudi novi vodilni v SP, pred Gajserjem ima točko naskoka (371-370).

V prvi vožnji na progi v Rioli Sardu je imel svetovni prvak Gajser precej težav. Že v kvalifikacijah je bil le 18., na dirki pa se je zapletel v padec že takoj po startu in nato ostal v ozadju, do konca pa se je še prebil med dobitnike točk in dobil dve za 19. mesto. Vožnjo je dobil Herlings pred Špancem Jorgejem Pradoom in Francozom Romainom Febvrejem.

V drugi vožnji je Gajser odpeljal brez večjih težav in se prebil med deseterico, vseeno pa je, ker je Herlings nekaj krogov pred koncem prehitel Prada in dobil vseh možnih 50 točk, izgubil skupno prvo mesto. Tudi v tej vožnji je bil vrstni red prvih treh enak kot v prvi. Razlike v SP so po današnji dirki majhne, saj tudi tretji Febvre zaostaja le tri točke za Gajserjem.

"Vedel sem, da bo zelo težko. A po drugi strani sem vedel, da bo pomembna vsaka točka, zato sem poskusil. Kljub poškodbi se nisem počutil slabo, a v kvalifikacijah nisem prišel med deset in to je precej poslabšalo moje izhodišče. Na žalost sem v prvi vožnji doživel dva padca, a se nisem predal in sem prišel do 19. mesta. V drugi vožnji sem našel prvi ritem na težki progi. Čeprav me je bolelo, sem se boril in vesel sem, da sem dobil 15 točk, ki bodo morda odločilne," je za spletno stran svoje ekipe dejal Gajser.

Sezona SP se o nadaljevala 3. oktobra v nemškem Teutschenthalu, naslednji teden pa bodo v Mantovi vozili dirko za pokal narodov oziroma ekipno SP.

Antonio Cairoli MXGP Šport Gajserjev veliki tekmec odhaja v pokoj

V šibkejšem razredu MX2 je do novih točk prišel tudi slovenski dirkač Jan Pancar. Po 17. mestu v prvi vožnji je bil v drugi 12., kar mu je skupno prineslo 14. mesto na dirki in 13 novih točk. Zmagal je Francoz Tom Vialle pred rojakom Maximom Renauxom in Nizozemcem Kayem de Wolfom. Skupno je prvi Renaux s 403 točkami, Pancar je 18. s 86 točkami.

MXGP, VN Sardinije:

PRVA VOŽNJA: 
1. Jeffrey Herlings (Niz)
2. Jorge Prado (Špa)
3. Romain Fevbre (Fra)
...
19. Tim Gajser (Slo)
...

DRUGA VOŽNJA: 
1. Jeffrey Herlings (Niz)
2. Jorge Prado (Špa)
3. Romain Fevbre (Fra)
...
8. Tim Gajser (Slo)
...

DIRKA SKUPNO:
1. Jeffrey Herlings (Niz) 50
2. Jorge Prado (Špa) 44
3. Romain Fevbre (Ita) 40
...
12. Tim Gajser (Slo) 15
...

Skupni seštevek SP (10):

1. Jeffrey Herlings (Niz) 371
2. Tim Gajser (Slo) 370 točk
3. Romain Fevbre (Fra) 367
...

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice