Šport > Moto športi
29 ogledov

Gajser padel na četrto mesto v SP

Clement Desalle EPA
Belgijec Clement Desalle je zmagovalec devete dirke svetovnega prvenstva v motokrosu.

V francoskem Erneeju, kjer slovenski dirkač Tim Gajser zaradi posledic starih poškodb s prejšnjih dirk ni nastopil, je v skupnem seštevku prednost še povečal danes drugouvrščeni Italijan Antonio Cairoli.

Na deveti preizkušnji svetovnega prvenstva pa se je prvič v sezoni 2017 dirka najmočnejšega razreda MXGP začela brez slovenske udeležbe, saj se je trojici poškodovanih in okrevajočih (Peter Irt, Jernej Irt in Klemen Gerčar) na dan dirke pridružil še Gajser.

Že pred odhodom v Francijo je bilo jasno, da tudi on ni stoodstotno pripravljen, saj ga še vedno pestijo posledice padcev v Latviji in Nemčiji. V soboto se je sicer udeležil kvalifikacij, a prevozil le štiri kroge, potem pa zaradi bolečin odnehal. Iz njegove ekipe Honda Gariboldi so sporočili, da so se tako odločili zaradi njegove varnosti, saj še ni povsem okreval po vseh padcih.

"Že prejšnji teden bi bilo bolje, da bi ostali doma in Tim ne bi tekmoval v Nemčiji. Toda kar je bilo, je bilo. Včeraj pa se je izkazalo, da so bolečine vseeno prehude. Po štirih krogih sem videl, da Tima zelo boli rama, pokazali smo mu, naj odneha. Tim je borec, skušal je nadaljevati, nato pa je le zapeljal v bokse. Razmišljala sva, kaj storiti, ponoči pa sva se odločila, da gremo domov, opravimo podrobne preglede in preiskave, da vidimo, kaj točno je z ramo," pa je povedal Timov oče in trener Bogomir.

Njegovi tekmeci so izkoristili Gajserjevo odsotnost in ga še nekoliko bolj potisnili z vrha skupnega seštevka. Nemec Max Nagl je v prvi vožnji slavil pred Cairolijem, tretji je bil Belgijec Jeremy van Horebeek. V drugi vožnji je slavil Clement Desalle pred Francozom Gautierjem Paulinom in Cairolijem, skupno na dirki pa je Desalle s 43 točkami za eno točko premagal Italijana, tretji pa je bil Paulin s 37 točkami, kolikor jih je zbral tudi četrti Nagl.

Skupno se je zdaj Cairoli še utrdil na prvem mestu s 347 točkami, drugi je Paulin z 297 točkami, Gajserja, ki ostaja pri 261 točkah, pa je zdaj prehitel še današnji zmagovalec Desalle, ki je pri 289 točkah. Gajserja je po točkah ujel tudi van Horebeek.

Naslednja dirka SP bo čez 14 dni v ruskem Orljonoku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.