Šport > Moto športi
2924 ogledov

Gajser kljub padcu do naslova svetovnega prvaka

tim gajser Reševalni pas/Twitter
Najboljši slovenski motokrosist se je v Imoli veselil tretjega naslova svetovnega prvaka, drugega v elitnem razredu MXGP.

Tim Gajser je poskrbel za nov velik uspeh slovenskega motokrosa. 22-letni Ptujčan je na prvi dirki v Imoli osvojil peto mesto in potrdil svoj drugi naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP (2016, 2019).

Leta 2015 je bil svetovni prvak v razredu MX2.

Gajserju bi za potrditev naslova prvaka zadostovalo že osmo mesto, a si je izboril peto in si tako predčasno zagotovil neulovljivo prednost pred Švicarjem Jeremyjem Seewerjem.

Tim Gajser MXGP Šport Tim Gajser nov svetovni prvak!

Start mu ni najbolje uspel, kmalu je imel s Švicarjem Arnaudom Tonusom bližje srečanje, ko je najprej Slovenec Švicarju zaprl pot, potem pa se je slednji znašel pred Gajserjevem dirkalnikom, a sta jo oba odnesla brez padca. 

V deveti minuti se je prebil na drugo mesto, a se je kmalu po tem znašel na tleh, ko je izgubil ravnotežje v eni izmed brazd v ovinku. Padel je na osmo mesto, v nadaljevanju pa pridobil tri in ponovil svoj največji karierni uspeh.

"To je noro, res sem bil hiter. Nisem najbolje startal, potem sem prišel na drugo mesto, poskušal sem zmagati, a sem potem padel. Poskušal sem se sicer vrniti nazaj, a sem rabil nekaj krogov, da sem se ponovno ujel. Zelo sem vesel naslova, sezona je bila odlična, vsi so naredili odlično delo," je povedal v cilju.

Komentarjev 2
  • miško 21:29 18.avgust 2019.

    Ptuj je 20 km od Makol tam, od koder je res Tim. Dobro da niste napisali, da je iz Zagreba. Čestitke za znanje zemljepisa ali pa si na google earth-u poglejte kje so Makole.