Šport > Moto športi
27246 ogledov

Gajser po tleh vlekel ukleščenega tekmeca

tim gajser Reševalni pas/Twitter
Drugo vožnjo razreda MXGP za veliko nagrado Pietramurate je zaznamovala huda nesreča, v katero je bil vpleten svetovni prvak Tim Gajser.

Najboljši motokrosist na svetu Tim Gajser si je že z drugim mestom na prvi vožnji predzadnje dirke v sezoni zagotovil naslov svetovnega prvaka za leto 2020, svojega tretjega v tem razredu po sezonah 2016 in 2019.

Tim Gajser Svetovni prvaaaaak! Šport Herojska vožnja! Gajser kljub pokvarjeni sklopki do naslova prvaka!

V drugi vožnji je nato sveži svetovni prvak zmagal, tako da je tudi dirko dobil s 47 točkami, drugi je bil Švicar Jeremy Seewer (45), tretji pa Francoz Romain Febvre (38).

Nesrečen začetek druge vožnje

Organizatorji dirke so morali ponoviti start druge vožnje, potem ko se je Belgijec Jeremy Van Horebeek ob padcu v prvem ovinku z nogo zataknil v Gajserjev motor, novopečeni prvak pa ga je nekaj metrov vlekel za seboj.

Reševalci so z veliko napora Belgijca uspeli osvoboditi, prizorišče pa je zapustil na nosilih. Podrobnosti njegovega zdravstvenega stanja še niso znane.

Pretreseni Gasjer se je ob pogledu na dogajanje le nemočno držal za glavo.

Po prekinitvi je ponovljen start izpeljal odlično, prevzel vodstvo in ga do konca ni več spustil iz rok. Tako je tudi dirko dobil s 47 točkami, drugi je bil Seewer (45), tretji pa Francoz Febvre (38).

V SP ima zdaj Gajser 673 točk, Cairoli 584, Seewer pa 580. Zadnja dirka sezone 2020 bo v nedeljo spet v Pietramurati.

Za Tima Gajserja je bil to skupno že četrti naslov svetovnega prvaka, ob treh v elitni konkurenci (2016, 2019, 2020) ima še enega v razredu MX2 (2015).

Komentarjev 1
  • abraham5 19:02 04.november 2020.

    V GAJSERJEVO KOLO..NE MOTOR