Šport > Moto športi
97 ogledov

Gajser v lov na nove stopničke

Tim Gajser Epa
Potem ko je pred 14 dnevi z drugim mestom na dirki v Nemčiji dosegel najboljšo uvrstitev sezone, bo najuspešnejši slovenski motokrosist Tim Gajser skušal konec tedna v britanskem Matterley Basinu priti do novih stopničk.

V Veliki Britaniji, na prizorišču lanskega pokala narodov, se bodo motokrosisti devetič letos pomerili za točke svetovnega prvenstva.

Tim Gajser se še posebej veseli te dirke: "Proga mi je zelo všeč, rad tekmujem v Matterley Basinu, zato se veselim te tekme. Najbolj pomembno bo, da se bom sprostil in užival, tako kot sem v Nemčiji ali pa še bolj. Komaj čakam." 

Lani se je na progi Matterley Basin odlično odrezal na reprezentančni dirki za pokal narodov, v sezoni 2016 pa je zmagal na dirki kategorije MXGP, ko je slavil pred Nemcem Maximilianom Naglom in Francozom Gautierjem Paulinom.

V Teutschenthalu je na zadnji dirki dobil 44 točk, največ v letošnji sezoni, kar ga je v seštevku prvenstva popeljalo na šesto mesto. Gajser si želi še višje, saj je dokazal, da je ujel priključek z najboljšimi in se lahko znova enakovredno kosa za najvišja mesta.

Na dirki bo nastopil tudi Klemen Gerčar, ki lovi prvo uvrstitev med dobitnike točk: "Komaj čakam novo tekmo na trdi podlagi. Glede na to, da imam dobro popotnico iz Nemčije in da poznam angleško progo, res upam in si močno želim končno priti med prvo dvajseterico. Dal bom vse od sebe. Upam, da mi bo uspelo."

Letos neustavljivi Nizozemec Jeffrey Herlings bo v nedeljo lovil novo zmago v svetovnem prvenstvu, medtem ko je njegov ekipni sotekmovalec, Italijan Antonio Cairoli, na zadnjih dirkah nekoliko popustil in ni prepričljiv kot na začetku sezone. Krog tekmovalcev, ki se borijo za uvrstitev na zmagovalni oder, je širok, precej je motokrosistov, ki so se trenutno sposobni uvrstiti med najboljše tri. Poleg Gajserja mednje sodijo tretjeuvrščeni tekmovalec v prvenstvu, Belgijec Clement Desalle ter francoska dirkača Gautier Paulin in Romain Febvre.

Kvalifikacije bodo v soboto ob 18:10, dirkaški vožnji razreda MXGP pa v nedeljo ob 15:15 in 18:10.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.