Šport > Moto športi
1981 ogledov

Gajser z eno boljših letošnjih voženj, grozljiva nesreča moštvenega kolega

Ruben Fernandez Twitter
Tim Gajser šesti na prvi dirki na Finskem, grozljiva nesreča Rubena Fernandeza.

Slovenski motokrosist Tim Gajser (Honda) je v mestu Vantaa prvo dirko za veliko nagrado Finske v razredu MXGP končal na šestem mestu. Najboljši je bil Francoz Romain Febvre (Kawasaki), Gajser je za njim zaostal 32,55 sekunde. Drugi je bil Švicar Jeremy Seewer (Yamaha, +1,341), tretji pa vodilni v skupnem seštevku SP, Španec Jorge Prado (GASGAS, +4,529).

Gajser je bil tokrat dosti uspešnejši, kot v sobotnih kvalifikacijah, ki jih je končal na 12. mestu. Tokratna vožnja je bila njegova druga najboljša v sezoni, saj je le drugo vožnjo na Češkem končal višje, na petem mestu. Gajser, večkratni svetovni prvak razreda MX2 in MXGP, se sicer vrača po zlomu stegnenice, zaradi česar je izpustil prvo polovico sezone. VN Finske je zanj šele tretja dirka sezone.

Je pa vzdušje v taboru Honde ob solidnem nastopu Gajserja pokvarila grozljiva nesreča njihovega drugega tovarniškega voznika Rubena Fernandeza, ki jo je hudo skupil pri enem izmed skokov. Nesrečnega voznika, ki je obležal sredi proge, je zdravniško osebje dalj časa oskrbovalo kar na progi, preden so ga le uspeli umakniti. Teža poškodb nesrečnega Španca zaenkrat še ni znana.

V razredu MX2 je drugi slovenski predstavnik Jan Pancar (KTM) osvojil 12. mesto (+1:32,729), najboljši je bil Italijan Andrea Adamo (KTM), ki vodi tudi v seštevku SP.

Druga vožnja se bo v razredu MXGP začela ob 15.10. V MX2 pa bodo dirkači drugič vozili ob 14.10.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.