Šport > Moto športi
221 ogledov

Gajserjev oče ve, da sta storila napako

Tim Gajser Saša Despot
Aktualni svetovni prvak razreda MXGP Tim Gajser je zaradi posledic padca na dirki v Latviji odpovedal nastop v Franciji in se vrnil v domovino.

Tim Gajser še vedno čuti posledice hudega padca v drugi vožnje sedme preizkušnje v letošnji sezone elitnega motokrostističnega razreda v Latviji.

Športnik iz Makol, ki tudi letos kroji vrh razreda MXGP, je po vrnitvi v domovino opravil več pregledov v UKC Maribor, ki so potrdili, da v nesreči ni utrpel hujših poškodb. Čeprav se je izognil zlomom in zvinom, je staknil neprijetne podplutbe in odrgnine, posledice padca pa so bile tako hude, da se je prvi dan po nesreči komaj premikal.

Njegovo zdravstveno stanje se je nato hitro izboljševalo, kar je presenetilo tudi njegovega očeta in trenerja Bogomirja Gasjerja. "Še sam ne morem verjeti, kakšen napredek je pri okrevanju naredil Tim. Prve dni se ni mogel premikati, zdaj pa je spet sposoben tekmovati," je dejal pred dirko v Nemčiji, kjer pa se jima ni izteklo po pričakovanjih.

Gajser je vožnji v Teutschenthala končal na 10. oziroma 12. mestu, medtem ko je njegov veliki konkurent Tony Cairoli vpisal prvo in drugo mesto ter prevzel vodstvo v točkovanju prvenstva.

Gajser je kljub bolečinam vztrajal na motorju in se v želji po osvojitvi kakšne točke odpravil v Francijo, kar pa se je izkazalo za napačno odločitev. V kvalifikacijah je dosegel 28. čas, nato pa so iz njegove ekipe HRC sporočili, da na dirki ne bo nastopil. "Takšni odločitvi so botrovale bolečine, ki jih Tim čuti v poškodovanei rami med dirkanjem," so zapisali pri Hondi.

Gajser je tako ostal brez točk in nazadoval na četrto mesto skupnega seštevka. A to še zdaleč ni bistvenega pomena, v tem trenutku je najpomembneje, da sanira poškodbe in se v karavano vrne zdrav ter pripravljen na boj z izzivalci, ki se želijo polastiti njegovega naslova svetovnega prvaka.

O smiselnosti odločitve, da njegov sin nastopi v Nemčiji, se je za spletno stran Amzs.si spraševal tudi oče Bogomir, ki se zaveda, da sta naredila napako.

"Bolje bi bilo, da bi ostali doma"

"Že prejšnji teden bi bilo bolje, da bi ostali doma in Tim ne bi tekmoval v Nemčiji. Toda kar je bilo, je bilo," je priznal Bogomir in dodal: "Včeraj pa se je izkazalo, da so bolečine vseeno prehude. Po štirih krogih sem videl, da Tima zelo boli rama, pokazali smo mu, naj odneha. Tim je borec, skušal je nadaljevati, nato pa je le zapeljal v bokse."

Gajser se je tako predčasno vrnil v Slovenijo, kjer ga čakajo nadaljnje preiskave. "Razmišljala sva, kaj storiti, ponoči pa sva se odločila, da gremo domov, opravimo podrobne preglede in preiskave, da vidimo, kaj točno je z ramo," je razkril Bogomir.

Kakšna bo usoda svetovnega prvaka, bo znano v prihodnjih dneh.

Komentarjev 5
  • Koka 16:24 29.maj 2017.

    Po moje "tastar" Gajser ni čist gladek... sicer pa tud Ante Kostelič ni... Neka podobna zgodba!

  • zdrej 14:07 29.maj 2017.

    Takih rezultatov ne dosega nekdo, ki noče v tem delat.

  • satir 12:37 29.maj 2017.

    Tim se mi kar malo smili s takim očetom... mislim da je ravno tako prismojen kot tisti dolenjski cvičkarski plavalec... ta ma tudi doma sina ki mora stalno tatijeve plakate na zidu gledat in občudovat. Tukaj pa je po mojem ...prikaži več skoraj kot v tisti grozljivki Carrie.