Šport > Moto športi
46 ogledov

Gregoričevo stanje stabilno

Maks Gregorič EPA
Slovenski speedwayist Maks Gregorič, ki se je konec avgusta huje poškodoval na dirki italijanskega prvenstva v Badii Calaveni, počasi okreva.

Gregorič je bil po padcu nekaj časa v umetni komi v bolnišnici v Trentu, kamor so ga prepeljali takoj po padcu, pozneje pa je zdravljenje nadaljeval v UKC Ljubljana. Pred dvema tednoma je prestal tudi rutinsko operacijo zlomljene ličnice pod desnim očesom.

Kot so sporočili na njegovi Facebook strani, je dirkačevo stanje stabilno, zato so ga z oddelka intenzivne terapije prestavili na oddelek nevrokirurgije. "Je v fazi postopnega okrevanja po poškodbi glave. Napredek je trenutno še majhen, vendar vsakodneven. Njegovi najbližji imamo stalen stik z njim, obiski pa so do nadaljnjega še omejeni. S pošiljanjem pozitivnih misli mu prenašajmo sporočilo o čimprejšnjem okrevanju," se glasi zapis na njegovi strani.

Gregorič je na dirki v Italiji 30. avgusta v zadnji vožnji priletel v zaščitno ogrado, zaradi hudega padca in poškodb glave pa so ga morali prepeljati v bolnišnico v Trento.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.