Šport > Moto športi
17285 ogledov

Grozljiva nesreča Marca Marqueza

Marc Marquez Reševalni pas/Twitter
Marc Marquez v zadnjih dveh sezonah resnično nima sreče s padci.

Osemkratni motociklistični svetovni prvak Marc Marquez je doživel nov grd padec. Tokrat je prestrašil svoje številne navijače tekom drugega treninga Velike nagrade Nizozemske v Assenu, a jo je na srečo odnesel brez vidnih poškodb.

Marquez, ki se je komaj nedavno vrnil po hudi in dolgo trajajoči poškodbi roke. je izgubil ravnotežje pri izvozu iz desetega zavoja, ko ga je na še vedno mokri stezi katapultiralo z motorja. Španec je močno udaril ob tla ter se nekajkrat prevrnil, preden se je vendarle uspel postaviti na noge.

Nesrečni španski superzvezdnik tega moto športa sicer že dalj časa bije hudo bitko s poškodbami, potem ko si je lani v Jerezu zlomil desno roko, ko pa se je želel prezgodaj vrniti na dirkališča, je celotno zadevo še poslabšal ter izpustil celotno lansko sezono in uvodne dirke letošnje.

Na začetku tako nikakor ni uspel ujeti prave forme, dokler ni prejšnji konec tedna po 581 dneh ponovno spektakularno zmagal v nemškem Sachsenringu. Le upamo lahko, da ne bo petkov padec pustil kakšnih posledic ter da nas bo izjemni Španec že v nedeljo na dirki navduševal z novimi norimi prehitevanji.

Marc Marquez motoGP Šport Márquez po 581 dneh okusil slast zmage
Komentarjev 2
  • sam1 08:25 26.junij 2021.

    Ja,sedaj pa za vsak padec najde izgovor v tehniki in on seveda v svoji želji in egu biti najboljši nikdar ne pogreši-ampak to se lahko za nestrpneža ne konča dobro.....

  • matermila 06:04 26.junij 2021.

    Ta tip je nevaren sebi in drugim.