Šport > Moto športi
1686 ogledov

Grozovit padec v Moto GP

Michele Pirro
Na drugem prostem treningu razreda Moto GP v Mugellu je grozljiv padec doživel Ducatijev testni voznik Michele Pirro.

Karavana Moto GP se je tokrat ustavila v italijanskem Mugellu, kjer je že prvi (netekmovalni) dan postregel s pestrim dogajanjem. Domačin Andrea Dovizioso je postal nov hitrostni rekorder kraljevskega razreda, saj je dosegel hitrost 356,4 km/h, s čimer je izboljšal dosežek Andree Iannoneja izpred dveh let, ko je ta dosegel 354,9 km/h.

Za največ razburjenja pa je poskrbel Michele Pirrosicer testni voznik Ducatija, ki pa tokrat nastopa s posebnim povabilom. Ta je na drugem prostem treningu na koncu dolge ravnine, kjer se dosežejo hitrosti nad 350 km/h, poletel z motorja in pristal v pesku. Po padcu je negibno obležal, deležen pa je bil takojšnje zdravniške pomoči.

Nesrečnega voznika, ki pa je že bil spet pri zavesti, so nato s helikopterjem prepeljali v bližnje Firence, kjer je bil deležen bolniške oskrbe. Utrpel naj ne bi nobenega zloma, imel naj bi pretres možganov, nesreče pa se ne spominja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.