Šport > Moto športi
30 ogledov

Häkkinen ne zavida Schumiju

Mika Häkkinen razume svojega nekdanjega rivala. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Nekdanji veliki rival Michaela Schumacherja (Mercedes), finski as Mika Häkkinen, je še eden od tistih, ki verjamejo, da ima Nemec še vedno dovolj volje in znanja za vidnejše dosežke v formuli 1.

Nekdanji dvakratni svetovni prvak Finec Mika Häkkinen se je v pogovoru za ESPN dotaknil tudi druge strani kolajne in priznal, da Michaelu Schumacherju v trenutnem položaju ne zavida. Finec pa je tudi prepričan, da je Schumi zmožen premagati vse ovire v svoji glavi. "Verjamem, da Michaelu ni lahko. V formuli 1 ni milosti, nihče ne bo popustil, nihče ne bo izrazil razumevanja. Od vas se pričakujejo rezultati, ki morajo biti plod dela in stoodstotne koncentracije. Ta dva elementa je težje zadovoljiti, ko imaš 41 let in nekoliko drugačne življenjske cilje kot na zenitu svoje kariere. Vem, kako odločen je Michael, ko si zada cilj, toda ne bo mu lahko," je dejal Häkkinen.

Finec se je dotaknil tudi tistih, ki menijo, da si bo Schumacher s povprečnimi rezultati ob svoji vrnitvi le pokvaril svoj težko prigarani ugled: "Prepričan sem, da Michael ne razmišlja o svojem ugledu, kajti kljub slabim rezultatom še vedno govorimo o zelo uspešnem dirkaču. Tisto, kar skrbi njega, je nemoč zadovoljevanj lastnih meril in ciljev."

V kratkem naj bi se v formulo 1 nameraval vrniti tudi Häkkinen, a ne v vlogi dirkača, temveč kot agent. Pred časom so Finca tako povezovali z Britancem Lewisom Hamiltonom (McLaren), ki je po koncu sodelovanja z očetom v lovu za novim agentom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.