Šport > Moto športi
59 ogledov

''Hamilton bi se moral opravičiti''

lewis hamilton hostesa vn kitajske EPA
Lewis Hamilton je po zmagi na VN Kitajske s šampanjcem zmočil nič hudega slutečo hostesto in izzval ogorčenje skupine Object, ki se bori proti medijskemu seksizmu.

Vodilna skupina na področju boja proti objektivizaciji žensk zahteva opravičilo Lewisa Hamiltona, ker je med tradicionalim polivanjem s šampanjcem ''napadel'' hosteso.

''Fotografije kažejo na to, da dekleta ni samo zmočil, temveč je špampanjec usmeril naravnost v njen obraz, kar ni prostovoljno dejanje z njene strani. Če je temu tako, potem bi se moral Lewis Hamilton opravičiti in razmisliti o svojem ravnanju v prihodnosti. Očitno je, da dekle ne uživa. Hamilton bi se moral zavedati, da so dekleta v težkem položaju, saj nimajo druge izbire, kot da potrpijo, on pa je njen položaj izkoristil. Škoda, da je veliko zmago zasenčilo sebično in brezobzirno dejanje,'' je povedala Roz Hardie, izvršna direktorica organzacije Object.

lewis hamilton hostesa vn kitajske | Avtor: EPA EPA
''Ženske so v motošportu po nepotrebnem predstavljene kot seksualni objekti, zato se še težje postavijo zase. Upamo, da bo dirkaška industrija spoštljivejša do teh deklet,'' je dodala Hardiejeva.

Kritike na aktualnega svetovnega prvaka so deževale tudi na družabnem omrežju Twitter. ''Imej malo spoštovanja do deklet. Špricanje šampanjca v obraz ni na mestu #otrok #idiot,'' je zapisal eden od ogorčenih uporabnikov. ''Sram vas bodi, formula ena in Lewis Hamilton, za sramotno ravnanje z ženskami,'' je dodal drugi.

Polivanje hostes je v zadnjih letih postal zaščitni znak dvakratnega svetovnega prvaka, ki si je podobno slavje privoščil že lani na dirkah za VN Španije in VN Avstrije. Medtem ko mu nekateri očitajo nespodobnost, pa drugi branijo njegovo razigranost. ''Ne morem si zamisliti hujše stvari, kot da te Lewis Hamilton v službi poškropi s šampanjcem,'' je sarkastično zapisal uporabnik in dodal: ''Ljudje, sprostite se.''

Komentarjev 8
  • DasAuto 22:57 14.april 2015.

    ko bi se vsaj hostese pritoževale, ne pa pametnjakoviči, ki sedijo na različnih stolčkih. ko si sotekmovalci špricajo v obraz, bi tudi lahko smatrali za sovražno gesto ampak jih to ne moti

  • marabunta 21:09 14.april 2015.

    res ni ravno neka "kulturna" gesta špricanje v obraz, ampak te gospodične verjetno vedo, da se to tam dogaja in morajo pričakovati tudi to, da bodo zmočene, so pa za tako "trpljenje" tudi lepo plačane,..... verjetno pretehtajo koliko se splača ...prikaži več biti moker,če je denarnica na koncu polna

  • patrijarh 17:46 14.april 2015.

    Mogoče jo pa je.