Šport > Moto športi
0 ogledov

Hamilton diskvalificiran, Trulli 3.

Trulli se lahko spet veseli stopničk na VN Avstralije. Žurnal24 main
Lewis Hamilton je bil po spremenjeni odločitvi komisije Fia diskvalificiran z VN Avstralije. Jarnu Trulliju so vrnili tretje mesto. Martin Withmarsh trdi, da na zaslišanju niso lagali.
 

Vrstni red VN Avstralije in skupni seštevek:

1. J. Button (Brawn)
2. R. Barrichello (Brawn)
3. J. Trulli (Toyota)

4. T. Glock (Toyota)
5. F. Alonso (Renault)
6. N. Rosberg (Williams)
7. S. Buemi (Toro Rosso)
8. S. Bourdais (Toro Rosso)

Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) je pred VN Malezije v Sepangu objavila črno novico za ljubitelje McLaren Mercedesa, saj so Lewisu Hamiltonu odvzeli točke za tretje mesto na VN Avstralije. McLaren je tako pred drugo dirko sezone v enakem položaju kot njegov glavni tekmec Ferrari, ki je v Avstraliji ostal brez točk. Komisarji Fie so razsodili, da sta Hamilton in McLaren na zaslišanju v nedeljo z izjavami zavajala komisarje, ki so se dokopali do novih dokazov o dirki in takratni kazni Jarna Trullija, ki so mu vrnili odvzeto tretje mesto. "Vesel sem, ker je obveljala pravica. Naj se zahvalim Fii, saj se le redko zgodi, da spremeni svojo prvotno odločitev. Sam sem vedno pošten in to se je zdaj končno izplačalo," je po četrtkovi odločitvi dejal Trulli. "Ko je varnostni avto ob koncu prišel na stezo, me je Hamilton prehitel, a nato nenadoma upočasnil. Mislil sem, da ima težave, zato sem ga prehitel."

 

Konstruktorski seštevek:

1. Brawn Mercedes 18 točk
2. Toyota 11
3. Renault 4
4. Williams Toyota 3
5. Toro Rosso Ferrari 3

Trulli je po prejšnjem mnenju tekmovalnih komisarjev v času, ko je bil na progi varnostni avtomobil, nedovoljeno prehitel svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona. S časovnim pribitkom je s tretjega zdrsnil na 12. mesto. Prav Hamilton je s tem napredoval na stopničke, Toyota pa se na odločitev komisarjev zaradi majhne možnosti za uspeh sploh ni pritožila. "Na zaslišanju nismo lagali! Naredili pa smo napako. Komisarjem nismo posredovali celotnega prepisa pogovorov med dirko, saj smo menili, da jim že imajo," se je na diskvalifikacijo odzval vodja McLarna, Martin Withmarsh. Hamilton na zaslišanju po dirki naj ne bi omenil, da je po navodilih moštva močno upočasnil.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.