Šport > Moto športi
20 ogledov

Hamilton: Gre za to, kdo je močnejši

nico rosberg lewis hamilton Reuters
Dirkač moštva Mercedes Lewis Hamilton si želi v začetni fazi sezone pridobiti prednost pred moštvenim kolegom Nicom Rosbergom.

Čeprav se je letošnja sezona formule ena šele začela, pa vse kaže, da se bosta za naslov svetovnega prvaka pomerila moštvena tekmeca Mercedesa. Nemec Nico Rosberg je dobil uvodno dirko v Avstraliji, na naslednjih dveh preizkušnjah pa je zasedel drugo mesto in moral zmago prepustiti Britancu Lewisu Hamiltonu. Nekdanji svetovni prvak je v skupnem seštevku še vedno drugi, si pa prizadeva hitro vzpostaviti nadzor na vrhu.

"Gre za to, kdo je močnejši. Trenutno se tega ne da reči, a sam si prizadevam biti močnejši kot kdaj prej. Prva dirka je bila zame udarec, saj sem se takoj znašel 25 točk za vodilnim. A za Bahrajn vem, da sem si prislužil zmago, pri tem ni bilo nobene sreče. Dirka je bila zelo težka in jaz sem jo dobil, kar je velik pokazatelj, koliko trdega dela vlagam," je dejal Hamilton, ki pa se zaveda, da se bo treba v nadaljevanju pošteno potruditi za zmago.

"Vedno poskušaš pridobiti neko prednost. Nico je že napovedal, da bo na naslednji dirki naredil vse za zmago, tako da se bom moral dobro pripraviti. Po dveh izjemnih dirkah sem še vedno 11 točk v zaostanku, zato me čaka veliko dela, saj ima tri odlične uvrstitve, kar je zaenkrat bolje od mojega dosežka," je iskreno dejal Hamilton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.