Šport > Moto športi
1635 ogledov

Hamilton ima dovolj mita o Maxu Verstappnu

lewis hamilton Epa
Petkratni svetovni prvak je prepričan, da bi tudi v enakem dirkalniku premagal kateregakoli dirkača v karavani formule 1.

Aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton (Mercedes) bi si z veseljem delil garažo z Maxom Verstappon (Red Bull) in širnemu svetu dokazal, da je tudi v enakem dirkalniku hitrejši od 21-letnega izzivalca.

Hamiltonov trenutni moštveni kolegi je Valtteri Bottas (Mercedes), ki mu ob koncu sezone poteče pogodba z moštvom iz Brackleyja. Verstappen ima dogovor z Red Bullom sklenjen do konca leta 2020, a so v pogodbi klavzule,  ki mu v primeru posebnih okoliščin, kamor lahko mirne vesti uvrščamo potencialno ponudbo Mercedesa, dovoljujejo predčasno prekinitev.

Hamilton ne skriva naklonjenosti do harmoničnega vzdušja, ki ga je po odhodu Nica Rosberga, s katerim sta si bila pošteno v laseh, v moštvo vnesel Bottas, a si obenem želi izziva, ki ga predstavlja mladi Verstappen, zmagovalec dveh od zadnjih treh dirk za veliko nagrado in tretji dirkač tekoče sezone.

Red Bullovec ima na računu več točk kot katerikoli od obeh Ferrarijev, ima pa tudi oddaljene možnosti, da se vmeša v boj za naslov svetovnega prvaka.

max verstappen | Avtor: Epa Epa

"Po pravici povedano ne bi imel čisto nič proti, če bi se Verstappen pridružil Mercedesu. Kot sem sicer že nekajkrat dejal, rad delam z Valtterijem. Ne vem, kako bi se dinamika s Verstappnom obnesla za ekipo. Ne pravim, da bi se ali ne bi. Veliko bi bilo pozitivnega, našlo pa bi se tudi kaj negativnega. Pri delu z ljudmi je vedno tako," dejal svetovni prvak.

Na očitke, da ga v dvoboju s Verstappnom rešuje le dominanten srebrni paket, pa je odvrnil: "To bi bila voda na moj mlin, saj slišim zgodbe, da ga premagujem samo zaradi dirkalnika. Potem bi dobil priložnost za dokazovanje, da temu ni tako!"

Komentarjev 1
  • mizimazi 07:15 03.avgust 2019.

    pičkica ćrna.... Max te bo pohodu kt kravji drek...