Šport > Moto športi
33 ogledov

Hamilton in Alonso si izmenjujeta komplimente

Lewis Hamilton in Fernando Alonso Žurnal24 main
Lewis Hamilton je Fernanda Alonsa označil za najboljšega dirkača v formuli ena. Kompliment na račun Španca pa ni nikakršno presenečenje, saj je prav Alonso Hamiltona razglasil za največjega konkurenta v boju za naslov svetovenga prvaka.

Alonso in Hamilton sta leta 2007 skupaj dirkala pri ekipi McLaren, sodelovanje pa bo ostalo v spominu kot eno najbolj nefunkcionalnih v zgodovini ekipnih tandemov v formuli ena. Dirkača sta se znašla na bojni nogi predvsem zaradi vprašanja prvega voznika, spor pa je odmeval tudi po garaži britanske ekipe. Medsebojna zamera se je zdaj očitno sprevrgla v medsebojno spoštovanje. ''On je dvakratni svetovni prvak in verjetno najboljši dirkač v tem tekmovanju,'' je povedal Hamilton.

Španec mu ni ostal dolžan, saj je kompliment na račun svojega nekdanjega ''sovražnika'' hitro vrnil. ''Če gledamo naprej v november, je Hamilton dirkač, ki mu želimo biti blizu. Nemogoče je predvideti, kako se bo sezona odvila, toda če moram izbrati favorita, bi imenoval njega, ker je edini, ki lahko s slabšim dirkalnikom naredi razliko,'' je povedal Alonso. Po nizu pohvalnih besed pa so se takoj pojavila vprašanja, ali bosta dirkača v bližnji prihodnosti spet združena v ekipi Ferrari. Mediji namreč rdečim iz Maranella novo zamenjavo za Masso pripisujejo iz tedna v teden, a prestop Britanca se v tem trenutku še ne zdi najbolj verjeten. Povsem mogoče pa je, da bi lahko pohvalne besede služile kot prvi korak v smeri prihodnjega sodelovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.