Šport > Moto športi
51 ogledov

"Hamilton je postal preveč postavljaški"

Eddie Irvine. EPA
Nekdanji britanski dirkač Eddie Irvine je vedno slovel kot človek brez dlake na jeziku. Tudi tokrat je iskreno povedal kaj si misli, ko je spregovoril o sonarodnjaku Lewisu Hamiltonu ter svetovnemu prvaku v Formuli 1, Sebastianu Vettlu.

Britanec Eddie Irvine je v svojih najboljših letih dirkal ob boku Michaela Schumacherja v Ferrariju, leta 1999 pa je bil tudi blizu osvojitve naslova svetovnega prvaka. Po končani sezoni 2013, ko je naslov že petih zapored osvojil Nemec Sebastian Vettel je ponudil svoj pogled na trneutno dogajanje v tem športu, predvsem pa se je osredotočil na sonarodnjaka Lewisa Hamiltona.

Ta je ob prihodu v karavano Formule ena zasijal v trenutku. Že v prvi sezoni je za malo zgrešil naslov prvaka, v drugi pa ga je že osvojil. Od takrat dalje pa ob koncu sezone v skupnem seštevku ni bil več višje kot četrti, tudi letos je na tem mestu sklenil sezono.

"Njegov prihod v Formulo 1 je bil fantastičen in njegov talent izjemen. Potem pa je malce izgubil kompas in postal preveč postavljaški. Postati je želel filmski zvezdnik ali reper ali nekaj podobnega. A gledalci želijo, da športni zvezdniki ostanejo športni zvezdniki," je o dirkaču Mercedesa dejal Irvine.

Lewis in Fernando edina konkurenta Vettlu

Irvine je nato dejal, da bi se stvari v prihodnosti sicer lahko obrnile. "Mislim, da se sedaj obrača stran od tega in bilo bi dobro, če bi lahko malce konkuriral Vettlu. Lewis in Fernando Alonso sta edina, ki sta sposobna pariratu Vettlu, če jima avto to dovoljuje, kar pa jima trenutno žal ne."

Britanec se je dotakni tudi primerjav med legendarnim Michaelom Schumacherjem in mladim Sebastianom Vettlom

"Vettlovi rezultati so izjemni, a je imel vsako leto na voljo fantastičen bolid, česa Micahel ni imel," je dejal in poudaril, da je Michael po prvih dveh naslovih z Benettonom odšel k Ferrariju, kjer so štiri leta na novo sestavljali konkurenčen avtomobil.

Kimi ga kliče, ko je pijan

"Vettel vseskozi vozi le za Red Bull s katerim osvaja lovorike in to je dolgočasno. Ne razumem kaj hoče dokazati. V redu, osvojil bo veliko prvenstev, ampak veste kaj; koga briga!" je bil Irvine neizprosen.

Po odhodu iz Formule 1, Irvine nima več veliko stikov z dirkači, z izjemo enega. "Kimi Raikkonen me pokliče vsake toliko, ko je pijan."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.