Šport > Moto športi
40 ogledov

Hamilton kriv za debakel v Monaku

hamilton vettel monaco EPA
Lewis Hamilton naj bi bil odgovoren za taktično napako na VN Monaka, čeprav je Mercedes po dirki prevzel odgovornost in aktualnemu svetovnemu prvaku ponudil opravičilo.

Lewis Hamilton je bil dobro na poti, da si zagotovi drugo zmago v kneževini in v skupnem seštevku poviša prednost pred moštvenim kolegom Nicom Rosbergom. Dirko po monaških ulicah je na glavo postavila nesreča Romain Grosjeana in Maxa Verstappna, zaradi katere je na stezo zapeljal varnostni avto.

Mercedes se je ustrašil, da Hamiltonove gume ne bodo zdržale, zato ga je poklical v bokse, misleč, da bo 20 sekund zadostovalo za ohranitev vodilnega položaja. Inženirji pa so se dodobra ušteli, saj Hamiltona pred povratkom na dirkališče ni prehitel le Rosberg, temveč tudi dirkač Ferrarija Sebastian Vettel. ''Lewisu sem se že opravičil. Ne moremo storiti nič drugega, kot da se opravičimo, opravičimo in opravičimo,'' se je s pepelom posuval šef ekipe Toto Wolff.

Čeprav je Mercedes prevzel odgovornost za neposrečeni postanek, pa radijski pogovor med dirkačem in ekipo dokazuje, da je bil Hamilton tisti, ki je inženirje prepričal v menjavo pnevmatik. Mercedes mu je svetoval, naj ostane na stezi, dvakratni svetovni prvak pa je odvrnil: ''Ali ste prepričani, da je to najboljša izbira? Gume so izgubile vso temperaturo in vsi ostali bodo dirkali s hitrejšimi gumami.'' Inženirji so nato popustili. ''Ok, razumemo, razumemo. Pridi v boks,'' so dejali.

Radijski posnetek, ki ga je pridobil angleški The Mirror, je komentiral tudi tiskovni predstavnik ekipe iz Brackleyja. ''Lewis je vplival na to, a mi smo sprejeli odločitev in napačno preračunali. Zmagujemo in izgubljamo kot ekipa,'' je povedal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.