Šport > Moto športi
11 ogledov

Hamilton: "Marsikaj sem se naučil"

Lewis Hamiton zatrjuje, da ga je VN Monaka marsikaj naučila. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Izpad Lewisa Hamiltona izpred 14 dni iz Monte Carla je zgodovina. Po opravičilu Fii se je v paddocku Montreala osebno opravičil še Pastorju Maldonadu in Felipeju Massi. Pravi, da se je marsikaj naučil.

"Na sedež Fie sem poslal iskreno opravičilo. Jean Todt mi je odpisal in tako sem lahko dogodek pustil za sabo," je ob prihodu na dirkališče Gilles Villeneuve dejal Lewis Hamilton (McLaren), ki je po VN Monaka Fiinim komisarjem očital, da so njihove kazni smešne, Pastorja Maldonada (Williams) in Felipeja Masso (Ferrari) pa je označil za butca. "V minulih dneh sem se ozrl na svoja dejanja iz Monaka. Lahko sem razmislil o svojih napakah. Pisal sem Fii in se pogovoril z obema dirkačema. Felipeja poznam že od formule 3 in z njim sem imel vedno dober odnos. Razumel je moje frustracije." Massa in Maldonado sta opravičilo sprejela, tako kot tudi predsednik Fie Jean Todt, in dodatna kazen ni bila potrebna.

"To je pač dirkanje. Jaz sem tekmovalen in formula 1 je vrhunec motošporta. Ni lahko prehitevati in zato je vsaka tvoja poteza vprašljiva. Včasih ti uspe, včasih ti ne. Nesrečam se ne da vedno izogniti," priznava Hamilton. "Mislim, da komisarji svoje delo opravljajo dobro," umirja žogico. "Raje bi videl, da ne bi preveč pogosto obiskoval sobe komisarjev. Saj se trudim, sem pa že navajen, da hodim v ravnateljevo pisarno," se je pred prvim prostim treningom v Montrealu poskušal pošaliti britanski dirkač, češ da tudi v šoli ni bil najbolj priden. "Iz tega dogodka sem se marsikaj naučil." Svojim navijačem se lahko odkupi z dobrim rezultatom na VN Kanade, kjer ima že dve zmagi in je ta konec tedna favorit.

"Za besedami, ki sem jih izrekel, stojim, a Hamilton me je poklical in se mi opravičil. Najbolj pomembno je, da razume, kaj je storil narobe," je na to temo dejal Massa. "Gremo naprej. Ni več potrebe, da se oziramo nazaj."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.