Šport > Moto športi
46 ogledov

Hamilton mislil, da gre za slikanje

lewis hamilton Profimedias
Lewis Hamitlon se je opravičil, ker med minuto molka za nedavno preminulega dirkača Justina Wilsona ni snel pokrivala.

Dirkači formule ena so se pred začetkom VN Italije v Monzi poklonili Justinu Wilsonu, ki je po spletu nesrečnih okoliščin izgubil življenje na dirki serije IndyCar.

Vsi dirkači so pred začetkom minute molka sneli pokrivala, razen Lewisa Hamiltona, ki se zdaj srečuje z očitki, da pokojnemu ni izkazal dovolj spoštovanja.

Svetovni prvak je pred začetkom dirke na družabnem omrežju Twitter objavil fotografijo nasmejanega Wilsona in zapisal: ''Justin, pred današnjo dirko mislim nate. Počivaj in miru in visoko letaj z angeli.''

A z objavo ni pomiril najglasnejših kritikov, ki mu očitajo aroganten odnos.

Hamilton se je po dirki opravičil in zatrdil, da ni vedel, da gre za minuto molka. Dirkač Mercedesa je namreč verjel, da so se razporedili za potrebe skupinskega fotografiranja.

''Iskreno nisem vedel, da je bila minuta molka. Poslušal sem glasbo in bil sem povsem osredotočen. Mislil sem, da se fotografiramo. Do Justina in njegove družine čutim globoko spoštovanje. Iskreno se opravičujem. Rekli so mi, da bo minuta molka na startni vrsti, tako kot za Julesa. Dobil sem napačne informacije,'' se je branil Hamilton.

Ni prvič, da se je Hamilton znašel v zagati zaradi svoje garderobe. Zaradi neprimerne oprave je obstal na pragu častne lože teniškega turnirja v Wimbledonu in zamudil finale med Novakom Đokovićem in Rogerjem Federerjem.

Komentarjev 1