Šport > Moto športi
24 ogledov

"Hamilton ne zna uporabljati možganov"

Lewis Hamilton VN Singapurja EPA
Nedeljsko VN Singapurja sta poleg zmagovalca Sebastiana Vettla zaznamovala tudi Felipe Massa in Lewis Hamilton, ki sta se po Britančevi krizi zapletla v nesrečo. Brazilec po dirki brez dlake na jeziku.

Lewis Hamilton (McLaren) in Felipe Massa (Ferrari) sta se zapletla že v kvalifikacijah, nato pa še na dirki, ko se je Britanec zaletel v zadek Brazilca. Oba sta morala v bokse, saj je Massi počila zadnje desna pnevmatika, Hamiltonu pa so morali mehaniki zamenjati prednje krilce. Komisarji so Britanca kasneje kaznovali še z vožnjo skozi bokse, tako da je na koncu osvojil peto mesto, Massa pa le devetega. Massi, ki sicer velja za mirnega dirkača, je po dirki prekipelo kot še nikoli. Med intervjujem je pristopil do Hamiltona, ga potrepljal in mu dejal, da je "opravil fantastično delo". Brazilec pa je besnel tudi po tem, ko je sam stopil pred sedmo silo: "Povedal bom tisto, kar sem povedal že na kvalifikacijah: Lewis ne zna uporabljati možganov. Lahko bi povzročil hudo nesrečo. Problem je v tem, da on plačuje za svoje napake, a še vedno ne razume težave. Plačal pa sem tudi jaz." Massa je še dodal, da se je s Hamiltonom v letošnji sezoni zapletel že nekajkrat in da povsem podpira kazen, ki jo je dobil. S tem pa še ni bilo konec razburjenja v paddocku. Massa naj bi kasneje še enkrat besedno napadel Hamiltona, nato pa ga tudi odrinil.

Hamilton na drugi strani ni niti z besedo omenil Masse, kot da se sploh ne bi zapletla v sporno nesrečo. "Danes bi se lahko boril za najvišja mesta," je dejal nekdanji svetovni prvak, ki si s takšnimi potezami zagotovo ne bo pridobil novih prijateljev med dirkači.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.