Šport > Moto športi
215 ogledov

Hamilton obupan: "Tudi Mercedes ni bil tako hiter"

Epa
Sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton pesimistično zre v nadaljevanje sezone.

Lewis Hamilton (Mercedes) se boji, da je letošnja sezona že izgubljena, kar zadeva njegove možnosti v boju za naslov svetovnega prvaka.

Prepričan je namreč, da ima Red Bull večjo premoč kot katerokoli F1 moštvo doslej, vključno z najbolj dominantnim obdobjem srebrne puščice, v katerem je sam nizal zmage kot za stavo in rušil vse rekorde.

Red Bull je v lanski sezoni spet odvzel vodilno vlogo Mercedesu, ki je pred tem od leta 2014 do 2021 nanizal kar osem zaporednih naslovov prvaka med konstruktorji.

Fernando Alonso Preobrat Šport Alonsu več ur po dirki vrnili tretje mesto Sergio Perez VN Savdske Arabije Šport Perez do zmage, Alonsu odvzeli tretje mesto

Uvodni dve preizkušnji za veliko nagarado v letu 2023 sta minili v znamenju popolne prevlade Red Bulla, ki je tako v Bahrajnu kot Savdski Arabiji prišel do dvojne zmage, obakrat sta Max Verstappen oziroma Sergio Perez osvojila tudi najboljši startni položaj.

Verstappen, dvakratni svetovni prvak in branilec dirkaške krone, je zaradi okvare materiala dirko v Savdski Arabiji začel šele s 15. mesta, a se je tudi s pomočjo varnostnega avtomobila povzpel na drugo stopničko. 

V 12. krogu se je dirkač Red Bulla po ravnini odpeljal mimo Hamiltona, kar je bilo za slednjega boleč udarec. Srečanje nekoč velikih rivalov je minilo brez boja, saj Hamilton ni imel prav nobenih možnosti za ubranitev položaja.

Lewis Hamilton | Avtor: Profimedia Profimedia

Britanec po dirki ni želel podajati sodbe, ali je prevlada Red Bulla slaba za formulo 1, je pa poudaril, da česa takšnega v svoji dolgi karieri še nikoli ni videl.

"Ne vem, težko sodim o tem, vendar še nikoli nisem videl tako hitrega dirkalnika. Mi smo bili hitri, toda nismo bili tako hitri. V primerjavi s konkurenti je to najhitrejši dirkalnik, kar sem jih kdajkoli videl. Ne vem, kako je to mogoče, ampak mimo mene se je odpeljal neverjetno hitro. Ker je bila razlika v hitrosti tako velika, ga sploh nisem poskušal zapreti," je povedal Hamilton.

Verstappen in Perez sta si v Savdski Arabiji izmenjala mesti v primerjavi z Bahrajnom, v skupni razvrstivi pa po zaslugi najhitrejšega kroga v Džedi vodi branilec naslova, ki ima 44 točk, Perez eno manj. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.