Šport > Moto športi
953 ogledov

Hamilton odgovoril Red Bullu, ki ga pošilja v pokoj

Lewis Hamilton Epa
Sedemkratni svetovni prvak kljub veliki rezultatski krizi poudarja, da njegovo delo še ni končano.

Dirkač Mercedesa Lewis Hamilton se je odzval na provokativno izjavo glavnega svetovalca Red Bulla dr. Helmuta Marka, potem ko ga je ta po zadnji dirki za VN Emilije Romanje takorekoč poslal v pokoj.

"Prehiteli smo ga za cel krog, tako da morda že razmišlja o tem, da bi moral lani končati svojo kariero," je v intervjuju za Sky Sports posmehljivo dejal Marko.

lewis hamilton | Avtor: Epa Epa
Hamilton je v Imoli vpisal 13. mesto, kar je njegov najslabši rezultat v sezoni. Poraz je bil še toliko hujši, ker ga je na dirki za krog prehitel Max Verstappen (Red Bull), s katerim sta se lani do zadnjega ovinka borila za naslova svetovnega prvaka. Tega je po sporni odločitvi kasneje odstavljenega direktorja dirke Michaela Masija osvojil Verstappen.

Medtem ko se pri Red Bullu naslajajo nad rezultatsko krizo Mercedesa, pa je Hamilton odločen, da v tem športu še ni rekel zadnje besede. "Še vedno ustvajram svojo mojstrovino. Jaz bom odločil, kdaj bo končana," je špekulacije o upokojitvi zavrnil 37-letnik.

Izjava Red Bullovega svetovalca je ujezila tudi nekdanjega dirkača F1 Johnnyja Herberta, ki si je leta 1995 v Bennettonu delil garažo z Michaelom Schumacherjem.

"Kakšen nizek udarec! Tipično za Helmuta in Red Bull. In to po vsem, kar se je dogajalo lani, ko sta se Lewis in Max borila do zadnjega diha. Zaključek je bil povsem zgrešen in Hamilton je bil tisti, ki je dominiral v drugem delu sezone. Ko se bo Mercedsu poklopilo, bo Hamilton velika grožnja, česar se pri Red Bullu dobro zavedajo," je prepričan strokovni komentator.

Komentarjev 1